06/09/2011

Homenatge al lingüista Antoni M. Badia i Margarit, en el marc del XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques


Tot i que la seva especialitat és la gramàtica històrica, Antoni M. Badia i Margarit, membre de la Secció Filològica de l’IEC des del 1968, també ha estat un estudiós de la toponímia catalana. La seva aportació en aquest camp, li serà reconeguda avui, dimarts 6 de setembre, en un acte d’homenatge que se celebrarà a dos quarts de vuit del vespre, a l’Institut d’Estudis Catalans, en el marc del XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques, que té lloc a Barcelona del 5 al 9 de setembre.

L’acte serà presidit per Salvador Giner, president de l’IEC, i hi intervindran Josep Moran, director de l’oficina d’Onomàstica de l’IEC; Isidor Marí, president de la Secció Filològica, i Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística de la Generalitat. En el decurs de l’acte es projectarà l’audiovisual que Òmnium Cultural va realitzar sobre la figura d’Antoni M. Badia i Margarit arran de la concessió del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes al lingüista l’any 2003.

«Els noms de la vida quotidiana» és el tema general de referència del XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques, que organitzen la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona conjuntament amb el Consell Internacional de Ciències Onomàstiques, i del qual Josep Moran, director de l’Oficina d’Onomàstica de l’IEC, és president executiu. El Congrés pretén ser una plataforma unitària per a la presentació, la discussió i el debat, a escala internacional i en un pla interdisciplinari i intercultural, de totes les qüestions teòriques i pràctiques relacionades amb l’onomàstica. Hi participaran prop de sis-cents professionals i acadèmics de més de cinquanta països.

La inauguració del Congrés va ser ahir, dilluns 5 de setembre, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, a càrrec de Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Carles Carreras, vicerector de Relacions Internacionals i adjunt al rector de la Universitat de Barcelona; Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Josep Moran, president executiu del Congrés i director de l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans; Adolfo Sotelo, degà de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, i Sheila Embleton, presidenta del Consell Internacional de Ciències Onomàstiques.
 


 

1...45678...242