06/10/2009

L’IEC obre el curs amb una conferència sobre els poetes Lluís Pons i Gallarza i Joan Alcover


La conferència «Evocació de Josep Lluís Pons i Gallarza i Joan Alcover», de Joan Mas i Vives, membre de l’IEC, va obrir el curs 2009-2010 de l’Institut el passat 5 d’octubre. L’acte va ser presidit per Salvador Giner, president de l’IEC, i hi va participar Joan Majó, comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

En la conferència inaugural, Joan Mas va fer un repàs dels seus autors admirats i va recordar que enguany se celebra el centenari de la publicació de Cap al tard, d’Alcover, «que conté algunes de les composicions més impressionants de tota la història de la poesia catalana». Així mateix, va assegurar que «les biografies de l’un i de l’altre facilitaren que durant molts anys es convertissin en un pont cultural molt efectiu entre Mallorca i el Principat».

En la seva intervenció, Salvador Giner va fer referència al compromís de l’Institut en la seva tasca de promoció, coordinació i difusió del coneixement científic, des de tots els seus àmbits. Segons Giner, davant la situació de crisi econòmica que viu el país, l’Institut afrontarà les dificultats «amb la imaginació que ens exigeix la conjuntura i amb el treball seriós i de servei al país que sempre ha caracteritzat l’Institut». El president de l’IEC va reclamar el suport institucional adient que permeti que l’Institut «segueixi treballant, com ho ha fet des de fa més d’un segle, per la ciència, la cultura i el país».

Joan Majó, per la seva banda, va valorar la funció de l’IEC com a «testimoni i veu respectada dels nostres temps davant les grans qüestions que ens afecten» i va manifestar la voluntat del seu departament de garantir un treball coordinat que doni resposta al que «el país necessita i ens reclama».
 


 

1...34567...268