12/07/2021

El documental Catalunya Nord, la llengua enyorada, guardonat al 13è Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada


El 13 de juny es va celebrar a Roda de Berà el lliurament de premis del 13è Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada. En la categoria de documentals, es va endur el guardó la filmació Catalunya Nord, la llengua enyorada. 

El documental, codirigit per Eugeni Casanova i David Valls, realitzat per ZEBA Produccions Audiovisuals i coproduït per TV3 - Televisió de Catalunya, ha comptat amb el suport de la Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural, la Direcció General de Política Lingüística i l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El treball es basa en el projecte de recerca Els darrers parlants nadius de la Catalunya Nord i la seva cultura verbal (2015 -2018), de la Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural (Institut d’Estudis Catalans), i tenia per objectiu localitzar els darrers parlants autòctons de la Catalunya del Nord i enregistrar-ne la parla. Gràcies a aquests parlants s’ha preservat el català en aquesta àrea geogràfica i s’hi ha transmès de generació en generació, malgrat la substitució de la llengua genuïna dels seus habitants pel francès durant molt de temps i fins a mitjan segle XX.

Podeu veure el documental aquí.


 

1...34567...269