10/03/2016

La Societat Catalana de Matemàtiques convoca la primera edició dels Premis Emmy Noether


La Societat Catalana de Matemàtiques ha convocat per primer cop els Premis Emmy Noether, que distingiran els millors treballs de fi de grau de matemàtiques defensats a partir d’aquest any a qualsevol de les universitats catalanes.

Amb l’objectiu de dinamitzar les noves generacions en l’activitat matemàtica i d’incentivar els estudiants perquè assoleixin el màxim nivell en els seus treballs de fi de grau, la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, ha convocat la primera edició d’aquests Premis en reconeixement de la matemàtica alemanya Emmy Noether (1882-1935).

El nou guardó tindrà una periodicitat anual i enguany reconeixerà els millors treballs defensats entre l’1 de gener i el 31 d’octubre de 2016 a qualsevol de les tres universitats catalanes que imparteixen el grau de matemàtiques; és a dir, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Els Premis tenen el patrocini de la fundació CELLEX, i la dotació és de 800 € per al guanyador i de 400 € per a cadascuna de les dues mencions. Els treballs reconeguts seran publicats en la revista Reports@SCM. A més, per tal d’incorporar les noves generacions a les societats científiques i conscienciar els joves de la seva importància, es gratificarà els guanyadors i trenta dels participants amb les quotes de soci de la Societat Catalana de Matemàtiques per a l’any en curs.

La cerimònia de lliurament dels Premis Emmy Noether anirà associada a un acte dedicat als alumnes dels darrers anys, i, per tant, potencials autors dels treballs de fi de grau de matemàtiques de l’any en curs. En l’acte, la Societat Catalana de Matemàtiques vol donar a conèixer de primera mà les possibles sortides professionals o acadèmiques als estudiants d’aquesta ciència, tot convidant antics estudiants de grau, màster o doctorat que estiguin consolidant, o ja hagin consolidat, la seva carrera professional.

La presentació dels Premis Emmy Noether 2016 es va celebrar dijous passat, 10 de març, a càrrec de Xavier Jarque, president de la SCM, en un acte en el qual es va debatre el futur professional dels matemàtics amb la participació dels alumnes assistents i les ponències prèvies de Daniel Blasi, de l’Institut Pius Font i Quer de Manresa; de Frederic Gabern, del Nomura Bank de Londres, i de Gemma Huguet, de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La Societat Catalana de Matemàtiques és una societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans que continua les activitats de la Secció de Matemàtiques de la Societat Catalana de Ciències, fundada per l’Institut l’any 1931. Les finalitats de la SCM són conrear les ciències matemàtiques, estendre’n el coneixement a la societat catalana, fomentar-ne l’ensenyament i la investigació teòrica i aplicada, així com publicar tota mena de treballs que s’adeqüin a aquests objectius.

Bases dels Premis Emmy Noether


 

1...263264265266267268