21/01/2022

Es constitueix la Comissió d’Igualtat de l’IEC, amb l’objectiu d’impulsar l’equilibri de gènere a la institució


La Comissió d’Igualtat de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) s’ha posat en marxa aquest dijous, 20 de gener. En la primera reunió han participat la presidenta de l’Institut, Teresa Cabré, que també presideix la comissió, i la vicepresidenta de l’IEC, Maria Corominas. 

La constitució d’aquest nou organisme s’emmarca en el compromís de l’Institut d’Estudis Catalans de fomentar entre els seus membres i col·laboradors la sensibilització sobre la necessària igualtat de gènere, i d’actuar per superar els desequilibris existents. Durant la reunió s’han presentat algunes dades molt significatives. Per exemple, del total de 128 membres numeraris de l’IEC, només 27 són dones, és a dir un 21 %. En el cas dels membres emèrits, que són un total de 135, el percentatge de dones baixa fins a un 14 %, amb només 19 representants.

La presidenta Teresa Cabré ha resumit el repte que té la comissió en quatre tasques: «Hem de ser capaces de sensibilitzar sobre la qüestió, reclamar a totes les persones que tinguin un càrrec a l’Institut que tinguin un discurs exemplar, elaborar un pla d’igualtat i dur a terme accions estructurades i sistemàtiques.»

Entre altres temes, la comissió debatrà sobre les millors solucions lingüístiques per a l’equitat de gèneres.

El grup de treball el constitueixen, amb Cabré i Corominas al capdavant, Roser Salicrú (Secció Històrico-Arqueològica), Dolors Vaqué (Secció de Ciències Biològiques), Rosa M. Poch (Secció de Ciències i Tecnologia), Sandra Montserrat (Secció Filològica), Mercè Barceló (Secció de Filosofia i Ciències Socials), Lídia Puigvert (societats filials de l’àmbit de les humanitats i les ciències socials), Sandra Saura (societats filials de l’àmbit de les ciències) i Blanca Betriu (col·lectiu de treballadors).


 

1...256257258259260...262