24/07/2016

Els oncòlegs Joan Massagué, Manel Esteller i Josep Baselga, guanyadors del XXVIII Premi Internacional Catalunya


Els investigadors Manel Esteller i Joan Massagué, membres de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC, i Josep Baselga, director mèdic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York, són els guanyadors del XXVIII Premi Internacional Catalunya, que atorga la Generalitat a «aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món».

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després d’anunciar els noms dels guardonats, va assenyalar que aquesta és la primera vegada que es concedeix el Premi Internacional Catalunya a tres persones catalanes, però va subratllar que «no se’ls concedeix per ser d’on són, sinó per la contribució rellevant que fan al món». «Des de Catalunya ens disposem a construir un país, incardinar-nos al món, i ho volem fer amb aquesta vocació de fer aportacions a la humanitat», va assenyalar.

Joan Massagué és director científic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York. La seva tasca, crucial a l’hora d’entendre el càncer i la metàstasi, ha estat plasmada en un total de tres-cents vint-i-sis articles científics i distingida amb més de vint-i-cinc guardons. L’any passat va ser reconegut com a Highly Cited Researchers per Thomson Reuters.

Manel Esteller és director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL). És també professor de genètica de la Universitat de Barcelona, professor d’investigació de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i ocupa el càrrec de president de la Societat d’Epigenètica, d’àmbit internacional.

Josep Baselga és director mèdic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York. És un referent internacional en la recerca de nous tractaments contra el càncer, sobretot de mama, es dedica al desenvolupament de fàrmacs per al tractament de càncer de mama i l’estudi de les estratègies per a superar els mecanismes de resistència, i esdevé líder en el desenvolupament clínic de diversos agents nous.

Els investigadors rebran el Premi el proper 25 d’octubre, en un acte solemne que tindrà lloc al Palau de la Generalitat.


 

1...254255256257258...266