10/05/2010

La Universitat de Barcelona homenatja Josep Moran, membre de l’IEC i director de l’Oficina d’Onomàstica


Josep Moran, membre de l’IEC i director de l’Oficina d’Onomàstica, serà homenatjat per la Universitat de Barcelona —de la qual és professor emèrit— el pròxim dijous 13 de maig, al migdia, a l’aula capella de la Facultat de Filologia.

L’homenatge consistirà en una sessió acadèmica en què intervindrà Xavier Ravier, professor emèrit de la Universitat de Tolosa II, amb la conferència «Au coeur de l’onomastique: entre lexique et discours», en representació del president de la Societat Francesa d’Onomàstica. Tot seguit, el president de la Secció Filològica de l’Institut, Joan Martí i Castell, pronunciarà la conferència «Aportacions de Josep Moran als estudis de lingüística històrica i d’onomàstica catalanes».

Josep Moran i Ocerinjauregui és doctor en filologia catalana per la Universitat de Barcelona, on ha estat professor des del 1983, i membre de l’IEC i director de l’Oficina d’Onomàstica de la secció Filològica des del 1995. Especialista en lingüística històrica i onomàstica catalana, en el primer camp ha publicat estudis de textos antics, com El Capbreu de Castellbisbal (1984), Homilies de Tortosa (1990) o Cronicó de Perpinyà (1998), i molts treballs en publicacions especialitzades. En el camp de l’onomàstica és autor, entre altres publicacions, del Repertori d’antropònims catalans (RAC) I (s. IX-X) (1994), en col·laboració amb Jordi Bolòs, Estudis d’onomàstica catalana (1995), Topònims catalans. Etimologia i pronúncia (2002), en col·laboració amb Mar Batlle i Joan Anton Rabella, L’etimologia i l’onomàstica (2006) i Característiques del nom propi (2009). És vicepresident de la Comissió de Toponímia de Catalunya des que es va constituir l’any 2001, en què ha portat a terme diversos projectes, com les dues edicions del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya (2003 i 2010).
 


 

‹‹123456...271