Torna a les notícies
L'historiador José M. Murià parla sobre la influència del tequila en la història i la cultura de Mèxic
19/10/2011

El tequila ―el destil·lat més famós de Mèxic― es produeix a la ciutat de Tequila, a l’estat de Jalisco. L’evolució tècnica de la producció de tequila des del segle XVI fins al XXI i la influència que va tenir en la història i la cultura de Mèxic centren la conferència «Transició de la tecnologia indígena a la tecnologia europea en el Mèxic colonial: el cas del tequila», que va pronunciar l’historiador José M. Murià dimecres, 19 d’octubre, a l’IEC. La conferència es pot veure íntegra a la videoteca de l'Institut.

José M. Murià és historiador de la Universitat de Guadalajara, a Mèxic, i es dedica principalment a la història de l’occident mexicà, tot i que recentment també s’ha centrat en l’estudi dels catalans a Mèxic. Actualment, treballa com a investigador de l’Institut Nacional d’Antropologia i Història de Mèxic. Entre altres projectes, va crear el Programa d’Estudis dels Catalans de Mèxic a El Colegio de Jalisco i acaba d’establir una biblioteca catalana dins la gran Biblioteca Pública de l’Estat de Jalisco, basada en el fons de llibres del seu pare, Josep Maria Murià Romaní, mort a Guadalajara el 1999, i en els llibres que ell mateix ha anat recopilant. Ha rebut, entre altres distincions, el Premi Internacional Catalunya i la Creu de Sant Jordi.