Agenda

divendres  26 abril 2019
20 h
Nit de Sant Jordi

divendres  26 abril 2019
9.30 h
Jornada tècnica «El bernat marró marbrejat a Catalunya»

dilluns  29 abril 2019
17 h
Presentació del projecte sobre la Seqüenciació dels genomes de les espècies eucariotes dels Països Catalans

dilluns  29 abril 2019
18 h
Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal

dilluns  29 abril 2019
19 h
Conferència del cicle Gòtic a l’abast

dimarts  30 abril 2019
12 h
Lliurament dels premis i les borses d’estudi de l’IEC

dimarts  30 abril 2019
19 h
Acte de commemoració dels 40 anys de Grup Promotor / Santillana 

divendres  3 maig 2019
12 h
Presentació de les Jornades d’Arqueologia de Calaceit

dissabte  4 maig 2019
9.30 h
Jornada Pedagògica per a l’Ensenyament de la Llengua Anglesa

dilluns  6 maig 2019
19 h
Conferència del cicle Gòtic a l’abast


:: Més activitats ::
 
07/11/2018
Maria Aurèlia Capmany a l’IEC

Del 7 al 9 de novembre, va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Catalans el Simposi Trias sobre Maria Aurèlia Capmany, que formava part dels actes de l’Any Maria Aurèlia Capmany. En el simposi, que va fer un repàs de l’aportació de l’autora a les lletres catalanes i que se centrava en alguns dels aspectes menys coneguts del seu pensament i de la seva filosofia, hi van prendre part alguns dels especialistes més reputats en l’obra de l’autora.

En la inauguració del simposi, que es va celebrar el 7 de novembre a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, hi van ser presents Joandomènec Ros, president de l’IEC i de la Fundació Mercè Rodoreda; Joan-Elies Adell, director de la Institució de les Lletres Catalanes; Francesco Ardolino, coordinador del Màster Construcció i Representació d’Identitats Culturals de la Universitat de Barcelona; Joan Vergés Gifra, director de la Càtedra Ferrater Mora; Joaquim Trias, patró de la Càtedra Ferrater Mora, i Marta Nadal, comissària de l’Any Maria Aurèlia Capmany.

En els últims quinze anys la Càtedra Ferrater Mora ha organitzat un simposi anual sobre l’obra i la figura d’un pensador o intel·lectual destacat (si bé no sempre prou conegut) de la història catalana moderna. Enguany es dedica a la figura de Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 1918-1991), novel·lista, dramaturga, política i assagista barcelonina.

L’organització del simposi va ser a càrrec de la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, el Màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals, la Universitat de Barcelona, la Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut d’Estudis Catalans.

Maria Aurèlia Capmany i Farnés (Barcelona, 1918-1991), escriptora, pedagoga i política. Col·laboradora habitual a la premsa, a la ràdio i a la televisió, va destacar, també, pel seu activisme cultural i polític, per la seva lluita incansable a favor de la llibertat i la igualtat de la dona, àmbit en què va esdevenir pionera a Catalunya i referent per a les generacions posteriors. Va ser presidenta del PEN (1979-1983), regidora de Cultura i Publicacions de l’Ajuntament de Barcelona (1983-1991) i membre de la Diputació de Barcelona (1983-1991).
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany com a commemoració oficial de l’any 2018, coincidint amb el cent cinquantè aniversari del naixement del seu pare, el folklorista Aureli Capmany.
 

 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

De Theodore Gray.

Segona edició d’Els elements. Una exploració visual de tots els àtoms coneguts de l’Univers

 

A cura de Vicenç Beltran, Tomàs Martínez i Irene Capdevila

Ramon Llull, els trobadors i la cultura del segle XIII

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència