Torna a les notícies
Jornada de la SCB a Blanes per compartir els avenços en el camp de l'ecologia
02/10/2018

El 5 d’octubre tindrà lloc al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) una jornada per a intercanviar coneixements sobre els avenços que s’estan fent en el camp de l’ecologia i altres àrees relacionades. A càrrec d’experts en cada camp, les diverses ponències tractaran temàtiques tan diverses com la metamorfosi dels insectes, el paper dels ocells migratoris marins o la importància dels rierols urbans.  La jornada està organitzada conjuntament per la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’IEC, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF).

La jornada s’iniciarà a les deu del matí amb la conferència titulada «Coincidences and divergences in the responses of two bioindicator taxa (butterflies and birds) to drivers of global change», a càrrec de Constantí Stefanescu, del Museu de Ciències Naturals de Granollers (CREAF). Seguidament serà el torn de Xavier Bellés, de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC - Universitat Pompeu Fabra), amb una xerrada que porta per títol «The metamorphoses of insects». Abans de dinar, Eugènia Martí, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), parlarà sobre «Eight days a week, the biogeochemical heartbeat of urban streams».

La segona part de la jornada l’encapçalarà la conferència «Modeling the flow of energy within the global marine ecosystem», d’Eric Galbraith, de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA, UAB), i es clourà amb la intervenció de Jacob González-Solís, de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBIO, UB) que porta per títol «Between the Sea and Sky: Movement Ecology of Seabirds», al voltant de les sis de la tarda. Jordi Catalan, investigador del Grup d’Ecologia dels Canvis Ambientals del CREAF, serà el moderador de la jornada, que transcorrerà íntegrament a l’auditori del mateix centre.

La jornada fomentarà el debat entre els diferents investigadors que hi participaran, tant ponents com assistents, i ajudarà a acostar i intercanviar les seves visions sobre ecologia, un àmbit de recerca que tots comparteixen. L’objectiu dels organitzadors és contribuir a la difusió d’idees i a l’intercanvi de metodologies innovadores per a continuar avançant en la millora tant de l’ecologia com de les moltes disciplines que s’hi relacionen.

Els detalls del programa es poden consultar aquí.