Torna a les notícies
Presentació de l’Indicador d’igualtat de gènere de Catalunya 2017 a càrrec de Carme Poveda, membre de la Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC
06/03/2018

La presentació de l’Indicador d’igualtat de gènere de Catalunya 2017 va tenir lloc el 5 de març, i va ser a càrrec de Carme Poveda, membre de la Societat Catalana d’Economia, directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona i consellera de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE). 

Aquest indicador, que pretén donar una visió global de la situació de les dones en diferents àmbits, com la formació, el mercat de treball o les TIC i l’R+D, és l’únic que existeix per a l’àmbit català i en aquesta nova edició incorpora sis indicadors nous i un bloc nou dedicat al sector de les TIC i l’R+D.
 
Algunes de les conclusions principals de l’informe són:
. Els indicadors de formació assenyalen que les dones tenen una formació clarament superior a la dels homes (el 57 % dels titulats universitaris són dones) i menys fracàs escolar.
. En el mercat laboral hi ha més dones ocupades amb estudis superiors que homes amb la mateixa titulació.
. Aquest nivell formatiu més elevat no es tradueix en una reducció de les desigualtats en el mercat laboral.
. La crisi ha afectat més les dones a causa d’una precarietat més gran en les condicions econòmiques que ha fet augmentar el risc de pobresa femenina.
. La desigualtat més gran s’observa en el bloc de l’apoderament (empresa, política, institucions i càtedres) i en el sector de les TIC, on aquestes diferències no s’han reduït. De fet, es retrocedeix en presència en llocs directius, bretxa salarial de directius, membres de junta en institucions, càtedres i ocupació TIC. Només es millora en els consells d’administració i en l’àmbit polític, per l’impuls de les lleis.
 
Podeu veure el vídeo de la conferència aquí