Torna a les notícies
La jornada Vacunes, ciència i societat analitza la transcendència social de la vacunació, en el marc de la Setmana de la Ciència
16/11/2014

La 19a Setmana de la Ciència a Catalunya, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), s'ha inaugurat el 17 de novembre, al Palau del Parlament de Catalunya, amb la conferència «Podrem eradicar la infecció per VIH en les persones infectades? Paper de la vacuna terapèutica», a càrrec de Bonaventura Clotet, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Germans Trias i Pujol. A continuació s'ha celebrat la jornada Vacunes, ciència i societat, organitzada per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la FCRi, amb el suport del Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (CAPCIT) i el Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea. En l’acte inaugural han participat Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya; Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement; Antoni Esteve, president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans.

La jornada ha analitzat el present i futur i la transcendència social de la vacunació des d’un punt de vista científic, divulgatiu i polític, amb la participació d’investigadors, professionals mèdics, periodistes i diputats dels diferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya. Xavier Bosch, director del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), ha ofert la conferència «La vacuna del papiŀloma i la salut de la població», que ha anat seguida de dues taules rodones: «Perspectives socials, mèdiques i farmacèutiques de les vacunes» i «Vacunes, percepció legislativa».

D’altra banda, del 14 al 21 de novembre, el claustre de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC, (carrer del Carme, 47), acollirà l’exposició dels cartells que s’han presentat al concurs de cartells de la Setmana de la Ciència 2014.