Torna a les notícies
L’Acadèmia Catalana de Gastronomia premia la Secció de Filosofia i Ciències Socials
07/05/2014

El Mercat de la Concepció de Barcelona va acollir el 5 de maig l’acte de lliurament dels XII Premis Nacionals de Gastronomia, que cada any concedeix l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i que reconeix el millor restaurant, el millor cuiner jove i emprenedor, i el millor esdeveniment relacionats amb la gastronomia catalana. Dins el cartell dels Premis, hi ha el Premi Especial de l’Acadèmia, que enguany ha estat per a la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut. El Premi reconeix la tasca que des de fa anys realitza la Secció, en col·laboració amb l’Acadèmia, en l’estudi i la promoció de la gastronomia com a activitat econòmica i patrimoni cultural del país.

El president de la Secció, Josep González-Agàpito, va recollir el Premi, que li va entregar l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i va oferir un discurs en nom dels premiats. En els últims anys, la Secció ha establert una col·laboració amb l’Acadèmia Catalana de Gastronomia que s’ha concretat en l’organització i el desenvolupament de diversos actes al voltant de la gastronomia, en les seves vessants culturals i econòmiques. El darrer d’aquests actes va tenir lloc a l’IEC el 25 de novembre passat i va consistir en un simposi dedicat a analitzar la projecció dels grans restaurants en el territori i l’impacte que tenen en el turisme gastronòmic.

Els altres premis concedits per l’Acadèmia són el Premi al Restaurant de l’Any per a Ramon Freixa; el Premi al Cuiner Jove i Emprenedor per a Harry Wieding i Nico Cabañas; el Premi al Professional de l’Any per a Ferran Centelles, i el Premi a l’Esdeveniment Gastronòmic de l’Any per a la iniciativa Mercat de Mercats.
 

 Recull de premsa