Pàgina principal de l'IEC
Youtube iec Seguiu l'IEC a Twitter facebook Flickr

  Agenda

Cerca activitats

dimarts  7 juliol 2015
inauguració: 10 hores

17è Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, a València

dimecres  8 juliol 2015
inauguració: 16 hores
XVIII Coloquio de Historia de la Educación, a Vic

dimecres  8 juliol 2015
inauguració: 9.30 hores
Simposi: A 40 anys de la mort de Franco (1975-2015). Què hem fet? On som? Cap a on anem?

dijous  9 juliol 2015
21.30 hores
Concert: «Poetes mallorquins i catalans»

dimarts  14 juliol 2015
11 hores
Jornada El medi ambient a Catalunya i a Europa: estat i perspectives de futur, a la Casa Museu Colet

dimarts  14 juliol 2015
12 hores
Jornada: Cap al IV Congrés Universitari Català, a la Universitat de Barcelona

dilluns  20 juliol 2015
12 hores
Jornada d’estudi sobre el Corpus Vitrearum Medii Aevi (CVMA) - Catalunya

dimecres  2 setembre 2015
inauguració: 9 hores
Congrés internacional Ciència i ficció: l’exploració creativa dels mons reals i dels irreals


:: Més activitats ::
06/07/2015
L’Informe sobre la situació de la llengua constata la necessitat de centrar la política lingüística en la millora de l’ús social del català

El degoteig constant de sentències i resolucions desfavorables a la llengua catalana, especialment en l’àmbit de l’ensenyament, juntament amb la reducció de persones que tenen el català com a primera llengua i la dificultat per a atraure nous parlants són algunes de les principals conclusions del VIII Informe sobre la situació de la llengua catalana (2014), que analitza la situació del català en els diferents territoris i el context social, jurídic i polític que afecta la llengua. L’Informe, elaborat per la Xarxa CRUSCAT de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), amb Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua, alerta que «la millora dels usos és un dels grans reptes que ha d’abordar la intervenció sobre la llengua». L’informe s’ha presentat avui, dilluns 6 de juliol, en una roda de premsa a l’IEC, en la qual han intervingut Joandomènec Ros, president de l’IEC; Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural; Mireia Plana, membre de la junta executiva de la Plataforma per la Llengua, i Miquel Àngel Pradilla, director de la Xarxa CRUSCAT de l’IEC i coordinador de l’Informe, que han exposat les conclusions de l’estudi.

[+]

Facebook mail

02/07/2015
«La veu de la viola» sona al claustre de l'IEC

«La veu de la viola» és el títol del segon concert del cicle Música al claustre, que s'ha celebrat el 2 de juliol a l'IEC, a càrrec del conjunt musical In Nomine, format per Sergi Casademunt, viola d’arc soprano; Anna Casademunt, violes d’arc tenor i baixa, i Xavier Puertas, violó. Una polifonia instrumental dels segles XVI i XVII sobre textos poètics ha mostrat com la veu dels instruments en el Renaixement s’inspirava en l’expressió de la veu humana. El cicle es clourà el dijous 9 de juliol, a dos quarts de deu del vespre, amb el concert «Poetes mallorquins i catalans», que aproparà el públic a repertoris actuals, inspirats en els sentiments i les emocions dels poetes mallorquins i catalans actuals. Oferirà el concert el conjunt musical Entreveus, que ha posat la música i la inspiració al servei d’aquests poetes en versions interpretades des dels colors de la Mediterrània. Entreveus està format per Francesca Suau, piano, veu i composició; Antònia Suau i Silke Hamann, totes dues veus, i Christian Hoel, contrabaix.

[+]

Facebook mail

29/06/2015
Prop de dos-cents experts en catalanística d’Amèrica del Nord, Europa i Austràlia es reuneixen a l’IEC per parlar de la cultura catalana

El 15è Col·loqui Internacional de la North American Catalan Society (NACS), associació dels Estats Units i Canadà que agrupa investigadors, estudiants i persones que comparteixen un interès general per la cultura catalana, aplegarà prop de dos-cents especialistes en catalanística els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). La trobada, que té el suport de l’IEC i l’Institut Ramon Llull (IRL), se centrarà en tres eixos principals: «Sobre el malestar de la traducció», «Estudis catalans i la nova sobirania» i «Règims de visibilitat i cultura visuals». Les discussions d’aquests temes també inclouran la participació d’escriptors, poetes, traductors, cineastes i dramaturgs de reconeguda trajectòria professional. La inauguració del col·loqui serà el dilluns 29 de juny, a les 9 del matí, amb la participació de Joandomènec Ros, president de l’IEC; Lourdes Manyé, presidenta de la NACS; Àlex Susanna, director de l’IRL; Josep Massot, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, i Elisa Martí-López, coordinadora del col·loqui.

[+]

Facebook mail

Cerca notícies


‹‹123456...295

 

 

DIEC2

Entrevista a Marta Casals, vídua de Pau Casals

Videoteca


Google_street view a dins l'Iiec
Visiteu l'interior de l'Institut
 

Llengua de Signes Catalana

Debats. Accés restingit als membres de l'IEC

Atles Lingüístic del Domini Català

Critèria

Novetats editorials
 
 


Antoni Riera, Josep Guitart i Salvador Giner (ed.)

Ciutats mediterrànies: civilització i desenvolupament

 
 


Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica. Volum 7

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

 

Inici

Institució

Coneixement

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics