Número 173
març 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Tauler

L’exposició sobre Ferran Sunyer i Balaguer, a Girona fins al 4 de març

L’11 de febrer es va inaugurar a Girona l’exposició «La superació d’un matemàtic, Ferran Sunyer i Balaguer (1912-1967)», que es podrà veure al vestíbul de l’Antic Hospital de Santa Caterina (plaça de Pompeu Fabra, 1, de Girona) fins al 4 de març. L’exposició té per objectiu difondre la vida, l’obra i els valors del científic figuerenc, i apropar-lo a la comunitat científica, a l’escolar i també a la societat en general.

Ferran Sunyer i Balaguer (Figueres, 1912 - Barcelona, 1967), que des que va néixer patia una greu atròfia congènita del sistema nerviós, va ser un matemàtic autodidacte que va treballar a Catalunya des del final de la dècada dels anys trenta fins que va morir. La Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, amb motiu del centenari del naixement del matemàtic català, li ret homenatge durant tot l’any, tant per l’activitat matemàtica que va dur a terme com pels valors de superació i lluita davant les adversitats.

 

Se celebra a Perpinyà la catorzena edició del Dictat en Català

Les proves tindran lloc al Satèl·lit del Palau de les Exposicions de Perpinyà, el dissabte 2 de març, i els premis es lliuraran l’1 d’abril. Les proves, que s’organitzen cada any des del 2000 i apleguen centenars de participants, va ser una iniciativa de diverses col·lectivitats, però també de l’escriptor Pere Verdaguer, membre de l’IEC i autor dels primers Dictats. L’organització d’aquesta edició és a càrrec de la Federació per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes, Ràdio Arrels, el Col·lectiu de Professors de Català per a Adults, l’APLEC, Òmnium Cultural de la Catalunya del Nord, el Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i la Casa de la Generalitat de Perpinyà, l’editorial Larousse, la Fundació Enciclopèdia Catalana, l’editorial El Trabucaire, la Fundació Festival de Peralada i l’Institut d’Estudis Catalans.
 

Piula aquesta notícia Facebook mail


 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa