Número 190
setembre 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Tauler

S’obre la intranet de Critèria als col·laboradors externs

Des del 18 de setembre, la intranet de Critèria, l’espai web de correcció de l’Institut, és accessible a tots els col·laboradors externs del Servei de Correcció Lingüística i de la Unitat de Correcció del Servei Editorial. Per a accedir-hi, cal fer ús del nom i la contrasenya que s’obtenen en donar-se d’alta com a col·laborador o col·laboradora.

L’espai Critèria, que es va presentar públicament el 3 de juliol, conté les orientacions i les propostes recopilades pels diferents serveis de correcció de l’IEC des del 1992 amb vista a la correcció i l’edició de les publicacions de l’IEC. Entre altres documents, inclou orientacions i propostes que no depenen estrictament de la normativa lingüística, sinó que són fruit de l’experiència professional, com ara els usos de majúscules i minúscules i la traducció de noms propis a altres llengües, a més de qüestions tipogràfiques i de disposició del text.

La voluntat dels responsables d’aquest espai web és que la lectura i la consulta d’aquests documents serveixin per a ajudar a homogeneïtzar i a millorar els textos de caire formal que es redacten o s’editen en català, tal com es fa amb les obres publicades per l’Institut d’Estudis Catalans, que disposen també de criteris molt específics dins la intranet adreçada als col·laboradors de l’IEC.
 

Piula aquesta notícia Facebook mail


 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa