Número 1
agost 2011
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Els sistemes naturals del delta del Llobregat
Institució Catalana d'Història Natural

 

A cura de Josep Germain i Otzet i Joan Pino i Vilalta

Aquest llibre, editat per la Institució Catalana d’Història Natural, reuneix vint-i-tres articles de cinquanta-set autors i fa una anàlisi del funcionament general i la dinàmica recent del delta del Llobregat, aprofundeix en l’estudi dels principals grups biològics que s’hi troben, fa una avaluació de l’estat de conservació del delta i presenta diverses propostes per millorar-lo, i també inclou una revisió històrica de l’activitat naturalista que hi ha tingut lloc.

Aquest treball esdevé especialment útil en un moment en què el creixement urbanístic i les infraestructures amenacen la pervivència del delta del Llobregat i urgeix establir de manera definitiva un model de gestió d’aquest espai respectuós amb els seus valors naturals i amb els serveis ecològics i culturals que pot oferir al conjunt de la societat.

El delta del Llobregat és la tercera zona humida més important de Catalunya després del delta de l’Ebre i dels aiguamolls de l’Empordà, però fins ara no ha comptat amb una obra de referència sobre els seus sistemes naturals. La publicació Els sistemes naturals del delta del Llobregat pretén emplenar aquest buit.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
La Lingüística romànica al segle XXI - IV Jornada de l'Associació d'Amics del Professor Antoni M. Badia i Margarit
 
 
Petit atles lingüístic del domini català Vol.3 - Joan Veny
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa