Número 193
desembre 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Revista de Tecnologia
Núm. 6

 

Amb aquest sisè número, la Revista de Tecnologia, editada per la Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’IEC, tanca un cicle amb la intenció de començar una nova etapa en què es publicarà únicament en format digital. Els objectius són agilitar el procés de publicació i augmentar-ne la periodicitat.

El canvi que ha representat la introducció, a escala global, de la televisió digital ha motivat l’article de la secció «La tecnologia avui», publicat en aquest número. L’article, titulat «La televisió digital terrestre: un color millor… i alguns grisos», és de Jordi Berenguer i repassa la història de la televisió, cosa que permet entendre, d’una banda, els avenços tecnològics que s’han succeït i com han incidit en la millora de la possible oferta televisiva i, de l’altra, com s’ha anat compaginant la introducció d’aquestes millores amb la compatibilitat i adaptació dels equips existents en cada moment, per a aconseguir un desenvolupament sostenible en aquest àmbit.

La secció «Educació tecnològica» conté dos articles. El primer tracta del procés tecnològic i de com hi intervenen tant els aspectes psicològics com el treball personal i de grup, així com la interdisciplinarietat i la transversalitat, que connecten diferents camps del saber. El segon article analitza l’efecte del gènere en les vocacions tecnològiques i estudia quins són els factors que provoquen el gran desequilibri en la presència d’homes i de dones dels estudis tècnics. En aquesta edició la persona entrevistada és Josep Maria Martorell, director general de Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi - Vol. 31, Núm. 2
 
 
Revista de Tecnologia - Núm. 6
 
 
Revista de la Societat Catalana de Química - Núm. 13
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa