Número 181
novembre 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Jaume Massó i Torrents i la modernitat, 1863-1943 : de L'Avenç a l'Institut d'Estudis Catalans
Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC - Albert Balcells

 

Jaume Massó i Torrents (Barcelona, 1863-1943), un dels vuit membres fundadors de l’Institut i el principal promotor de la Biblioteca de Catalunya, a què es va consagrar, centra aquest llibre de l’historiador Albert Balcells. Excursionista, recol·lector de cançons populars, periodista, poeta, narrador, editor d’obres antigues de la literatura catalana i catalogador de manuscrits, Massó i Torrents va ser un gran especialista en poesia trobadoresca. Amb només divuit anys, va fundar amb Ramon Casas i Josep Meifrèn la revista L’Avens, una capçalera que, a més d’iniciar el Modernisme, va tenir un paper tant o més important com a editorial, impremta i llibreria.

L’obra consta de dues parts: en la primera part, Albert Balcells repassa la vida i l’obra de Massó i Torrents, en la qual parteix dels seus orígens i la formació fins a la seva mort, l’11 de setembre de 1943. La segona part consisteix en una selecció d’articles i discursos que serveixen per a il·lustrar la trajectòria de Massó i Torrents.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Catalan Social Sciences Review Issue 3 - Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'IEC
 
 
Jaume Massó i Torrents i la modernitat, 1863-1943 : de L'Avenç a l'Institut d'Estudis Catalans - Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC - Albert Balcells
 
 

 

Crisis frumentàries, iniciatives privades i polítiques públiques de proveïment a les ciutats catalanes durant la baixa edat mitjana - Secció Històrico-Arqueològica de l'IEC - Antoni Riera i Melis (coord.)
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa