Número 165
juny 2012
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L'Institut d'Estudis Catalans. Una síntesi històrica
Albert Balcells

 

Institut d'Estudis Catalans. Publicacions de la Presidència 36/2012
ISBN: 978-84-9965-107-1

Aquest llibre és un resum de les vuit-centes noranta pàgines que sumen els dos volums de la Història de l’Institut d’Estudis Catalans, publicats el 2002 i el 2007 per la Secció Històrico-Arqueològica i redactats per Albert Balcells, amb la col·laboració d’Enric Pujol i Santiago Izquierdo. En aquesta síntesi s’ha posat una atenció especial en les activitats dels darrers anys de la institució, així com en el patrimoni artístic de la seu de l’Institut (la Casa de Convalescència de l’antic Hospital de la Santa Creu) i els llegats rebuts recentment.

El llibre, il·lustrat amb cent vint-i-cinc fotografies, vol donar a conèixer a un públic ampli la història de l’Institut d’Estudis Catalans i l’evolució de la cultura catalana al llarg de més d’un segle. El volum inclou un resum en anglès i un altre en castellà per tal de facilitar la difusió de la informació més enllà de l’àmbit lingüístic català. També conté diferents annexos amb la relació dels presidents de les seccions i de tot l’Institut, dels membres numeraris i corresponents per ordre d’antiguitat i dels presidents de les societat filials.

L’historiador Albert Balcells és membre de l’Institut d’Estudis Catalans des del 1986 i catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. És director fundador de la revista Catalan Historical Review, editada per la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Elements i recursos minerals : aplicacions i reciclatge - Joaquim Sanz i Oriol Tomasa
 
 
Llengua& Literatura - Societat Catalana de Llengua i Literatura
 
 
L'Institut d'Estudis Catalans. Una síntesi històrica - Albert Balcells
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa