Número 271
Setembre 2022
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

L’IEC a la Biennal del Pensament de Barcelona 2022. Col·loqui Repensar el vincle social en un món obert, divers i canviant

Els canvis profunds i accelerats en les formes d’interacció social obliguen a repensar conceptes clàssics com els de cohesió social. La mobilitat territorial, les xarxes socials o la facilitat dels intercanvis globals en la cultura popular, entre altres, han fet aparèixer unes societats en què, paradoxalment, cada vegada sembla més difícil compartir uns vincles socials i culturals comuns, mentre que, alhora, es multipliquen les interaccions grupals intenses però fragmentades.

Per tot això es fa necessària una reflexió sobre la desaparició dels vells mecanismes que creaven els lligams de pertinença i sobre la naturalesa dels nous vincles i la seva consistència ètica i eficàcia social.

L’activitat estarà moderada pel sociòleg i escriptor Salvador Cardús, i comptarà amb la participació de l’antropòloga Josepa Cucó, el geògraf Oriol Nel·lo i el sociòleg Avi Astor.

Aquesta activitat està organitzada per la Biennal del Pensament de Barcelona 2022, l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut de Cultura de Barcelona i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Dimarts 11 d’octubre, de 18 a 19 hores, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.

 

 

Inauguració de curs 2022-2023 de l’IEC

El dimecres 26 d’octubre tindrà lloc la inauguració del curs 2022-2023 de l’IEC. Hi participaran la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i l’artista Maria del Mar Bonet, a més a més de la presidenta Teresa Cabré. La filòloga Mar Massanell, membre de la Secció Filològica, serà l’encarregada d’impartir la lliçó inaugural. 

 

Dimecres 26 d’octubre, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. 

 

 

Cajalidades

Cajalidades és la manera de donar a conèixer l’esperit i el llegat de Santiago Ramón y Cajal que ha ideat la Societat Catalana de Biologia (SCB). L’activitat consistirà en un espectacle i uns tallers relacionats. Es tracta d’una activitat adreçada al públic general i, especialment, a les noves generacions, perquè coneguin l’herència humana, científica i artística d’aquesta gran figura i despertar-los la curiositat i la fascinació per la natura i l’experimentació científica.

El 22 d’octubre es mostrarà l’espectacle i, a continuació, es farà una breu explicació dels tallers, perquè el professorat que hi pugui estar interessat tingui en compte aquesta activitat de cara a la programació d’activitats durant el curs. Les famílies assistents (amb fills i filles a partir dels 8 anys) també podran gaudir de l’espectacle, que de ben segur els deixarà captivats.

Activitat gratuïta, adreçada principalment a docents i a públic familiar (amb infants a partir dels 8 anys).

Més informació.

Les inscripcions per a assistir-hi s’han de fer mitjançant aquest formulari. 

Acte organitzat per la Secció d’Ensenyament i la Secció de Neurobiologia de la SCB.

 

Dissabte 22 d’octubre, a les 10 hores , a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

 

VIII Jornada de la Càtedra Pompeu Fabra

La jornada, que enguany durà per títol «Compromís de la universitat amb la llengua catalana: reptes i oportunitats», tindrà lloc els dies 3 i 4 de novembre, a l’IEC i al campus de Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra.

En aquesta nova edició de la jornada es proposa continuar la reflexió iniciada en jornades anteriors de la Càtedra, i contribuir a l’aportació d’idees que permetin aprofundir en un tema de tanta actualitat i que genera tanta preocupació com és el de l’ús natural de la nostra llengua en totes les situacions comunicatives, incloent-hi les situacions especialitzades que neixen a la universitat i es projecten a tota la societat.

Podeu consultar el programa de la jornada en aquest enllaç i més informació en aquesta pàgina web

L’assistència és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament emplenant aquest formulari.

La jornada està organitzada per la Càtedra Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans.

Dijous 3 de novembre, a les 18 hores, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa