Número 235
març 2019
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Congrés Internacional Vicent Ferrer: ideologia i pràctica d’una predicació

 El congrés internacional Vicent Ferrer: ideologia i pràctica d’una predicació, que tindrà lloc del 3 al 5 d’abril, pretén ser un punt de trobada per a la reflexió sobre molts aspectes de la vida i obra de Vicent Ferrer, desbrossada o no dels additaments acumulats durant generacions. La presència d’especialistes reconeguts en les diverses facetes de l’activitat del sant ens asseguren unes jornades riques i productives, tant per als estudiosos, com per a qualsevol persona interessada en el tema.

El congrés tindrà lloc els dies 3 i 5 d’abril a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans i el dia 4 a la Facultat de Teologia.

L’organització del congrés ha estat a càrrec de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC.

Més informació aquí. 

 

Història i compromís. Acte d’homenatge a Eva Serra i Puig (1942-2018)

Els dies 10 i 11 d’abril de 2019 s’ha programat l’acte Història i compromís en memòria d’Eva Serra, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans i professora de la Universitat de Barcelona.

El dia 10 a les 16 h tindrà lloc a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans la primera sessió, a càrrec de Jaume Dantí (Universitat de Barcelona), Pere Gifre (Universitat de Girona) i Rosa Lluch (Universitat de Barcelona) sota el nom El règim feudal al camp català, segles XV i XVII. 

Seguidament tindrà lloc la sessió Catalunya en una monarquia composta (1481, 1640, 1714), a càrrec d’Antoni Simon (Universitat Autònoma de Barcelona, IEC), Xavier Torres (Universitat de Girona) i Agustí Alcoberro (Universitat de Barcelona).

El dia 11 l’acte es farà a la Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història de la UB.

Trobareu tota la informació al programa.

 

Discurs de recepció de Jordi Llorca Piqué

El dilluns 8 d’abril se celebrarà, a les 18.45 h, el discurs de recepció de Jordi Llorca Piqué com a membre numerari de la Secció de Ciències i Tecnologia, que porta per títol L’aportació de la nanotecnologia al disseny racional de catalitzadors.

El discurs de recepció tindrà lloc a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC.

 

 

 

 

Discurs de recepció de Joan Vallès Xirau

El mateix dilluns 8 d’abril, a les 19.15 h, tindrà lloc el discurs de recepció de Joan Vallès Xirau com a membre numerari de la Secció de Ciències Biològiques, que porta per títol Etnobotànica: persones, plantes, cultura i benestar. Aspectes generals i situació i perspectives als Països Catalans.

 

El discurs de recepció tindrà lloc a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC.

 
 
 
 
 
 
 
 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa