Número 223
gener 2018
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Taula rodona: «Nous aliments, probiòtics i prebiòtics», dins el cicle organitzat per les acadèmies Els aliments

Aquesta sessió, promoguda per a Reial Acadèmia Europea de Doctors (RAED), forma part del cicle interacadèmic Els aliments, que convida a conèixer les tendències alimentàries actuals i a reflexionar sobre la generació d’idees falses respecte als aliments.

Quins són els nous mites? Quins es perpetuen? Com afecta aquest pensament la nostra salut? Quins remeis ens ofereixen els fàrmacs? Què pot fer per a nosaltres una microbiota saludable? Amb aquestes reflexions, les acadèmies de Catalunya aporten el coneixement dels seus membres sobre temes d’interès acadèmic i social evident, com van fer el curs passat amb el cicle sobre l’aigua.

1 de febrer a les 19.30 h a l’Auditori A de Foment del Treball Nacional (Via Laietana, 32, Barcelona)

 

Jornada Big data: d’utopia a realitat

La jornada pretén ser un espai obert en el qual es plantegin diversos aspectes relacionats amb les dades massives o big data. Hi intervindran tres professionals reconeguts d’aquest àmbit, que exposaran la realitat del camp, les aportacions d’èxit a l’impuls de la competitivitat industrial i la necessitat de formar professionals per a afrontar els reptes que planteja.

La benvinguda serà a càrrec d’Ana Ripoll, presidenta de Bioinformatics Barcelona Association (BIB). A més, hi intervindran Toni Manzano, director d’R+D i cofundador de Bigfinite; Carme Artigas, fundadora i CEO de Synergic Partners; Julian Isla, gestor de recursos d’intel·ligència artificial de Microsoft Consulting Services, i Núria Oliver, directora de recerca en ciència de dades de Vodafone i chief data scientist de Data-Pop Alliance.

L’acte és gratuït, però cal inscriure-s’hi prèviament mitjançant aquest formulari o enviant un correu electrònic a l’adreça comunicacio@bioinformaticsbarcelona.eu

6 de febrer a les 10 h a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans

 

Tercera sessió del cicle de conferències Microestats europeus: cooperació i diplomàcia

La tercera (i darrera) sessió del cicle inclourà dues conferències: «La definició de la política en un sistema de govern complex: la política estrangera de Liechtenstein, entre cooperació regional, europeïtzació i globalització», a càrrec de Wilfried Marxer, politòleg i director en recerques polítiques (Liechtenstein), i «El Vaticà: una dimensió micro universalment aplicable», a càrrec de Rémi Caucanas, membre associat de l’Institut Catòlic de la Mediterrània (Marsella).

L’assistència és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça mpayrot@iec.cat.

 

 

22 de febrer, a les 17 h, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa