Número 198
maig 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

30 anys de la Llei d’espais naturals

Amb motiu de la commemoració dels trenta anys de l’aprovació de la Llei d’espais naturals de Catalunya, des de diverses institucions acadèmiques es vol aprofitar per a fer una valoració del que ha representat aquesta llei pel que fa a la protecció dels espais naturals i, especialment, per a reflexionar sobre la seva utilitat per a afrontar els reptes actuals. S’han organitzat tres jornades: la primera se celebrarà el 5 de juny a Girona; la segona, el 8 de juny a Tarragona, i la tercera es farà el 18 de juny a Barcelona, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans.


Cinquena jornada Medi ambient i societat: pautes per a la gestió ambiental

Aquesta jornada, que commemora el Dia Internacional del Medi Ambient, té un caràcter multidisciplinari i presenta temes relacionats amb el desenvolupament de noves tècniques i metodologies capaces d’identificar el mode d’acció i els efectes dels contaminants en el metabolisme. Se celebrarà el 8 de juny, a partir de les 9 del matí, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.

 

 

XVI Simpòsium Fundació La Marató de TV3

El 8 de juny, a dos quarts de set del vespre, la Sala Prat de la Riba de l’IEC acollirà l’acte de cloenda del XVI Simpòsium Fundació La Marató de TV3, en què es presentaran els resultats de la recerca biomèdica finançada per La Marató de TV3 del 2009, dedicada a les malalties minoritàries. A l’acte, hi assistirà Boi Ruiz, conseller de Salut; Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, i Joandomènec Ros, president de l’IEC. El simposi també oferirà durant la tarda un espai ciutadà de divulgació científica i social entorn de La Marató de TV3.
 

Conferència «Els neutrins: els nous missatgers de l’espai», en el marc de l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum

En el marc de la celebració de l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, Juan José Hernández Rey, de l’Institut de Física Corpuscular (centre mixt UV-CSIC), parlarà, a l’IEC, sobre els neutrins i el seu ús per a conèixer millor diversos fenòmens astrofísics. La conferència se celebrarà el 15 de juny, a dos quarts de sis de la tarda, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC, i està organitzada per la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut.
 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa