Número 197
abril 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

II Jornada Mengem Sa? La carn en l’alimentació

Actualment, hi ha un interès social creixent per saber si els aliments es produeixen de manera sostenible i si la nostra alimentació és nutritiva, sana i segura. L’objectiu d’aquesta Jornada, que se celebrarà el 12 de maig a l’IEC, és difondre el valor de la carn com a aliment, a partir del coneixement científic i professional, des de la granja a la taula. S’analitzaran els sectors productiu, transformador i comercial; les novetats tècniques; els aspectes relacionats amb la nutrició i la salut, i el grau d’importància per al consumidor. La conferència de cloenda serà a càrrec del xef Nandu Jubany. La jornada està organitzada per la Institució Catalana d’Estudis Agraris i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, filials de l’IEC.

 

Quartes Jornades sobre la Gestió de la Informació Científica (JGIC-2015)

Els dies 21 i 22 de maig, la Sala Prat de la Riba acollirà les Quartes Jornades sobre la Gestió de la Informació Científica (JGIC-2015), organitzades per l’Observatori de la Recerca (OR-IEC). El principal objectiu de les Jornades és deba¬tre els aspectes més rellevants de la gestió de la informació científica i presentar i posar en contacte diverses iniciatives dedicades als nous escenaris, tecnologies i agents d’aquest àmbit. Les JGIC-2015 s’estructuren en conferències i taules rodones, que reuneixen responsables i experts de diverses institucions: la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans, les universitats, els centres públics d’investigació, les biblioteques, les empreses i les fundacions.

 

Fòrum-congrés: «Alternatives al territori i l’urbanisme de Catalunya»

El 27 de maig, la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), filial de l’IEC, celebrarà el fòrum-congrés, que clourà el Fòrum 2012 Catalunya 21, «Territori i Urbanisme», que es va iniciar l’any 2012 a partir de la creació de dotze grups de diàleg. La dinàmica del fòrum-congrés consistirà a discutir i valorar les propostes del «Document d’alternatives», que és el resultat de tot aquest procés.
 


Jornada sobre la recerca en sòls a Catalunya

La Institució Catalana d’Estudis Agraris, filial de l’IEC, i la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl organitzen el 29 de maig a l’Institut una jornada monogràfica sobre la recerca i els estudis relacionats amb els sòls que diferents persones i grups duen a terme a Catalunya. La jornada s’emmarca dins l’Any Internacional dels Sòls, declarat per les Nacions Unides a instàncies de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) i s’adreça especialment als investigadors joves i estudiants de màster, tot i que és oberta a tots els professionals que han realitzat treballs sobre sòls.


 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa