Número 196
març 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

La XII Jornada de la SCATERM, sobre la presència del català en l’espai cientificotècnic

«Presència del català en l'espai cientificotècnic. Quina terminologia tenim, sense textos especialitzats?» és el títol de la XII Jornada de la Societat Catalana de Terminologia (SCATERM), filial de l’IEC, que tindrà lloc el 16 d’abril a les nou del matí a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC. L’objectiu de la Jornada és conèixer i debatre sobre la presència del català en els nuclis de creació de coneixement altament especialitzat, com són els centres de recerca i les universitats, o en les publicacions especialitzades que transmeten aquest coneixement. La Jornada, organitzada conjuntament amb la Fundació Torrens-Ibern, consistirà en una conferència, tres comunicacions i una taula rodona.


«La Mancomunitat de Catalunya: aspectes històrics i competencials»

Els dies 15, 16 i 17 d’abril, la Societat Catalana d’Estudis Jurídics (SCEJ), filial de l’IEC, commemorarà amb aquesta jornada el centenari de la Mancomunitat de Catalunya, una institució pionera en la defensa de l’autogovern a Catalunya. S’analitzaran el context històric que va originar el naixement del catalanisme polític i que va impulsar la creació de la Mancomunitat, així com algunes de les competències de la institució, bé per la seva importància o bé per tractar-se de funcions poc estudiades fins ara, com ara el funcionariat i els esports. La Jornada s’inaugurarà el 15 d’abril, a dos quarts de cinc de la tarda, a la Sala Pi i Sunyer, i hi intervindran Joandomènec Ros, president de l’IEC; Josep Cruanyes, president de la SCEJ, i Francesc Xavier Forcadell Esteller, coordinador general de la Diputació de Barcelona.


Per Sant Jordi, lectura pública de Quadern d’Aram, de M. Àngels Anglada

Amb la lectura d’aquesta obra de M. Àngels Anglada, escriptora i membre de l’IEC, es commemorarà el centenari del genocidi armeni, que va començar el 24 d’abril de 1915. A més, com cada any, el dia de Sant Jordi la seu de l’Institut farà una jornada de portes obertes, i hi haurà una parada de llibres al claustre i a la Rambla. El dia abans, 22 d’abril, a les sis de la tarda, la Sala Prat de la Riba de l’IEC acollirà l’acte de lliurament dels Premis Sant Jordi de l’IEC d’enguany.


Cicle de conferències sobre algunes convencions de la UNESCO

El mes d’abril, la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO (FCACU), amb la col·laboració de la Xarxa Civil UNESCO, posa en marxa un cicle de tres conferències ―les dues primeres organitzades juntament amb la Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural de l’IEC― en què s’estudiaran tres convencions de la UNESCO: la de la protecció del patrimoni mundial, cultural i natural (1972); la de la protecció i la promoció de la diversitat de les expressions culturals (2005) i la de la protecció del patrimoni cultural subaquàtic (2001). La primera de les conferències, titulada «Més de mil llocs a la llista del patrimoni mundial de la UNESCO», relativa a la convenció sobre la protecció del patrimoni mundial, cultural i natural, serà a càrrec d’Àngel Morillas, membre del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS) i responsable estatal del projecte «El patrimoni en mans dels joves». La conferència tindrà lloc el 20 d’abril, a les set del vespre, a la Sala Pi i Sunyer de l’IEC.
 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa