Número 195
febrer 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Exposició i demostració de maquetes d’invents a l’IEC

Del 2 al 6 de març, la Sala Pere i Joan Coromines acollirà l’exposició de maquetes d’invents del llarg de la història. L’exposició, organitzada per la Societat Catalana de Física, inclou la demostració del funcionament de les maquetes, que farà el mateix constructor Ramon Magem. La mostra és adreçada a estudiants de batxillerat de física o química. Cal concertar prèviament les visites.

 

Cicle de conferències amb motiu del bimil·lenari de la mort d’August

La conferència titulada «L’obra d’August a Catalunya», d’Isabel Rodà, de la Universitat Autònoma de Barcelona, obrirà el dia 3 de març, a les set del vespre, el cicle de conferències amb motiu del bimil·lenari de la mort d’August que se celebrarà a l’IEC, organitzat per la Societat Catalana d’Estudis Clàssics. Josep Lluís Vidal, de la Universitat de Barcelona, i Antonio Alvar, de la Universitat d’Alcalá de Henares, intervindran els dies 12 i 19 de març, respectivament.

 

 

Commemoració del Dia Internacional de les Dones

El Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea, en col·laboració amb l’IEC, commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb la jornada «Women and the academic ladder», que se celebrarà a l’IEC el 4 de març , i la conferència «Empowerment of women in the academic world», que pronunciarà Lynn Kamerlin, de la Universitat d’Uppsala i directora de la Young Academy of Europe. Abans de la conferència es projectarà la pel·lícula In Search of Truth. In memory of Lynn Margulis i, en acabar l’acte, s’oferirà el concert Women’s Sephardic Songs, a càrrec de la soprano Olga G. Miracle.

 

Primer Congrés del Món de la Masia: «Passat, present i futur del territori català»

De l’11 al 13 de març, l’IEC acollirà el Primer Congrés del Món de la Masia, organitzat per la Secció d’Història Rural de la Institució Catalana d’Estudis Agraris, filial de l’Institut. Aquest congrés es planteja com una oportunitat per a debatre quin és l’estat actual de la masia i el seu entorn. Per a fer-ho, s’abordaran les temàtiques següents: la masia com a edificació; l’economia i els usos lligats a la masia; la masia i l’evolució territorial, i la masia i l’organització social. Del 3 al 31 de març es podrà visitar al pati de l'IEC l'exposició «La vida a pagès. L'estudi de la masia catalana»

 

Presentació del llibre Deu anys d’Anuari territorial de Catalunya (2003-2012)

El 19 de març, a les set del vespre, la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC acollirà la presentació del llibre Deu anys d’Anuari territorial de Catalunya (2003-2012). Editat per la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, filial de l’IEC, amb el suport de la Diputació de Tarragona, el llibre sintetitza, analitza i interpreta els projectes i debats territorials que s’han desenvolupat en aquests anys, i utilitza com a base documental els 1.495 articles, sobre 894 temes diferents, que es van publicar en els diversos volums de volums de l’Anuari territorial de Catalunya.

 

 

 

 

 


 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa