Número 190
setembre 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Commemoració del 150è aniversari del naixement de Miquel dels Sants Oliver

Amb motiu del 150è aniversari del naixement del periodista i escriptor mallorquí Miquel dels Sants Oliver (Campanet, 1864 - Barcelona, 1920), l’Institut d’Estudis Catalans ha organitzat un programa d’activitats extens i divers dedicat a l’anàlisi de la personalitat i l’obra d’Oliver, que es desenvoluparà els mesos d’octubre, novembre i desembre a Barcelona i Palma. L’acte inaugural de la commemoració se celebrarà l’1 d’octubre a la Sala Prat de la Riba de l’Institut, amb les intervencions dels membres de l’IEC Josep Massot, Damià Pons i Joaquim Molas.

 


Cicle de conferències: Les institucions del nostre dret

La conferència «Lleida, 1214: evolució cap a les Corts, a la recerca del consens», de Stefano Cingolani, director de la col·lecció Monuments d’Història de la Corona d’Aragó, obrirà el 8 d’octubre el cicle de conferències titulat Institucions del nostre dret, organitzat per la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, filial de l’IEC, conjuntament amb l’Il∙lustre Col∙legi d’Advocats de Barcelona. El cicle inclou tretze conferències i s’acabarà el 25 de març de 2015.

 

 

 Jornades de la Secció Filològica de l’IEC a Móra la Nova

La finalitat d’aquestes trobades acadèmiques i cíviques és mantenir contactes i intercanvis amb els estudiosos dels diferents territoris de llengua catalana. Enguany, les jornades se celebren els dies 17 i 18 d’octubre a Móra la Nova, i s’han programat intervencions lingüístiques, literàries i etnogràfiques, d’especialistes reconeguts del territori.

 

 

Simposi: 1914. La Mancomunitat de Catalunya, centenari del primer pas vers l’autogovern

La Mancomunitat, inaugurada dos-cents anys després de la desfeta del 1714 i de la pèrdua de les institucions polítiques autònomes de Catalunya per la força de les armes, va ser la precursora de la Generalitat del 1931 i de la Generalitat actual, la del 1977. En aquest simposi, organitzat per la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, del 22 al 24 d’octubre, s’estudiaran les principals aportacions que va fer la Mancomunitat a la vertebració del país: va desenvolupar la xarxa de telèfon, les carreteres, els serveis sanitaris, les escoles tècniques i les biblioteques, i va assentar les bases de la normalització lingüística.


Sessió inaugural del curs 2014-2015 de l’Institut d’Estudis Catalans

L’evolució del dret civil de Catalunya en aquests darrers anys i l’adaptació que se n’ha fet a la realitat social catalana seran els temes del discurs que obrirà el curs 2014-2015 de l’IEC, que serà a càrrec de Joan Egea, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut. La inauguració del curs acadèmic es farà el 27 d’octubre, a les sis de la tarda, a la Sala Prat de la Riba. Serà presidida per Joandomènec Ros, president de l’IEC, i hi participarà Ramon Pascual, president de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.
 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa