Número 189
juliol 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Cicle de conferències sobre la sardana

En el marc de la celebració Barcelona. Capital de la Sardana 2014, l’Institut d’Estudis Catalans organitza un cicle de conferències conjuntament amb la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona. La primera conferència serà a càrrec de Sebastià Serrano, que el dia 4 de setembre parlarà sobre «Dansa, comunicació i univers simbòlic». El 2 d’octubre Antoni Dalmau parlarà de «Sardanisme i tradició»; el 6 de novembre Josep M. Casasús oferirà la conferència «Música i cobla; emocions i passions», i el 4 de desembre Jordi Pujol parlarà sobre «Sardanisme, identitat i política». Totes les conferències es faran a la Sala Prat de la Riba de l’IEC a les 7 de la tarda.


Commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a l’IEC

Josep M. Terricabras, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, pronunciarà un discurs patriòtic en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya el dia 10 de setembre, a les 7 del vespre, al pati de l’IEC. El mateix dia hi haurà jornada de portes obertes a la Casa de Convalescència, des de les 4 fins a les 7 de la tarda, amb visites guiades concertades als espais més emblemàtics. Les visites es faran a les 4, a les 5 i a les 6 de la tarda, i cal inscriure-s’hi prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça: informacio@iec.cat.


Sessió acadèmica croata-catalana

El 17 de setembre, a les 6 de la tarda, se celebrarà a l’IEC una taula rodona amb escriptors i professors croates i catalans. La sessió estarà dedicada, per una banda, a la construcció de la literatura croata després de la independència de Croàcia, des de la perspectiva de la tradició i la llengua serbocroates, i per l’altra, s’exposarà la situació lingüística i literària del català i les perspectives de futur.

 

Sessió sobre «L’exploració de l’oceà global al segle XXI»

En aquesta sessió, que se celebrarà a la Sala Prat de la Riba de l’IEC el 17 de setembre a les 7 de la tarda, Joandomènec Ros, president de l’Institut, exposarà els antecedents històrics de l’exploració de l’oceà; Sílvia G. Acinas, de l’Institut de Ciències del Mar, parlarà sobre l’expedició del Tara Oceans, i Carlos M. Duarte, de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats i la Universitat d’Austràlia Occidental, sobre el projecte Malaspina 2010.
 

 Concert de cobla i barítona a l’IEC

La cobla La Principal del Llobregat i Jordi Figaró, a la barítona, oferiran un concert el dia 18 de setembre a dos quarts de deu de la nit al pati de l’Institut d’Estudis Catalans, organitzat per l’IEC i la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona, en el marc de la celebració Barcelona. Capital de la Sardana 2014. En aquest concert s’estrenarà una sardana per a barítona del compositor i flabiolaire Jordi León. La barítona és un nou instrument, dissenyat per un programa de recerca de l’IEC, que complementa el tible i la tenora en el grup de xeremies de la cobla, i que va ser presentat en concert el setembre de l’any passat.
 

Sessió inaugural del curs 2014-2015 de l’Institut d’Estudis Catalans

L’evolució del dret civil de Catalunya en aquests darrers anys, i l’adaptació que se n’ha fet a la realitat social catalana, serà el tema del discurs que obrirà el curs 2014-2015 de l’IEC, que serà a càrrec de Joan Egea, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut. La inauguració del curs acadèmic es farà el 27 d’octubre, a les 6 de la tarda, a la Sala Prat de la Riba. Serà presidida per Joandomènec Ros, president de l’IEC, i hi participarà Ramon Pascual, president de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.
 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa