Número 181
novembre 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Sessió en memòria de Max Cahner (1936-2013)

El dimecres 4 de desembre, a les set del vespre, la Sala Pi i Sunyer de l’IEC acollirà una sessió en memòria de l’editor, polític i historiador de la literatura Max Cahner, mort el mes d’octubre passat. En l’acte, organitzat per la Fundació Pere Coromines i la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’IEC, hi intervindran Juli Moll Gómez de la Tía, de l’Institut Menorquí d’Estudis; Joan Tres, de la Revista de Catalunya, i Francesc Vallverdú, membre de l’IEC.

 

Presentació del llibre Medieval European Coinage. Volume 6. The Iberian Peninsula

El llibre, obra de Miquel Crusafont i Anna Maria Balaguer, de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics, filial de l’IEC, i de Philip Grierson, es presentarà a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC el dimecres 4 de desembre a les set del vespre. En la presentació, hi intervindran Jaume Sobrequés, president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics; Elina Screen, editora general de l’obra i professora de la Universitat d’Oxford; Jonathan Jarrett, curador del volum sobre la península Ibèrica i professor de la Universitat de Birmingham, i Miquel Crusafont i Anna Maria Balaguer. Presidirà l’acte Joandomènec Ros, president de l’IEC.

 

Sessió inaugural del curs 2013-2014 de la Societat Catalana de Comunicació

La Societat Catalana de Comunicació, filial de l’IEC, inaugurarà el 9 de desembre, a les set del vespre, a l’Institut d’Estudis Catalans, el curs 2013-2014 amb la conferència «Moviments socials i la comunicació: lideratge, discursos i mitjans». En la sessió, hi participaran Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, i Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana. L’acte serà moderat per Toni Aira, periodista i professor de la Universitat Pompeu Fabra

 

Actes de cloenda de l’Any Villangómez

El dimarts 10 de desembre se celebrarà a l’IEC l’acte de cloenda de l’Any Villangómez, amb què s’ha commemorat el centenari del naixement de l’escriptor eivissenc Marià Villangómez, que va ser membre corresponent de la Secció Filològica de l’IEC. En aquest acte es presentaran les iniciatives que s’han dut a terme amb motiu de la commemoració. A més, del 2 al 20 de desembre es podran visitar a la Casa de Convalescència, seu de l’Institut, tres exposicions dedicades a l’escriptor.

 

 II Jornades La recerca sociolingüística en l’àmbit de la llengua catalana (2013)

Les Jornades se celebraran els dies 11 i 12 de desembre a l’Institut d’Estudis Catalans. Amb aquesta segona trobada d’investigadors, la Xarxa CRUSCAT de l’IEC consolida una activitat que té per objectiu visualitzar en el seu conjunt la recerca en curs o acabada de realitzar. Aquesta posada en comú permetrà avançar en el coneixement intern de les temàtiques que s’hi aborden i, alhora, projectar-les internacionalment.

 

Simposi: Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)

L’objectiu del simposi, de tres dies de durada ―els dies 12, 13 i 14 de desembre― és analitzar amb criteris històrics, des del segle XVIII fins a l’actualitat, les conseqüències que ha tingut per a Catalunya l’acció política de l’Estat espanyol en relació amb Catalunya. El simposi també inclourà referències al País Valencià i les Illes Balears. La lliçó inaugural, titulada «Espanya i Catalunya, tres-cents anys de conflicte polític», serà a càrrec de Josep Fontana, catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra. Salvador Cardús, professor de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de l’IEC, pronunciarà la lliçó de cloenda, titulada «La humiliació com a desencadenant de l’eclosió independentista». El simposi se celebrarà a la Sala Prat de la Riba de l’IEC i l’organització és a càrrec del Centre d’Història Contemporània de Catalunya del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i la Societat Catalana d’Estudis Històrics (IEC).

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa