Número 178
juliol-agost 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Un discurs patriòtic i «Els segadors», interpretada amb instruments del 1714, protagonistes de la Diada a l’IEC

L’IEC celebrarà l’Onze de Setembre amb un acte al pati de la Casa de Convalescència, la seu de l’Institut. En l’acte intervindrà Joandomènec Ros, president de l’IEC, que donarà la benvinguda, i Carles Miralles, membre de l’Institut, que serà l’encarregat de pronunciar el discurs patriòtic, titulat «Virtut de la paraula, virtut de la poesia». La celebració de la Diada Nacional de Catalunya es clourà amb una adaptació d’«Els segadors», que s’interpretarà amb instruments del 1714.


Se celebra a l’IEC el primer congrés internacional dedicat a l’escriptor Jules Verne

«Ciència, literatura i imaginació: Jules Verne i l'aventura del coneixement» és el lema del I Congrés Internacional Vernià, que se celebrarà a la seu de l’IEC els dies 4, 5 i 6 de setembre. El Congrés pren com a referent la figura del novel·lista francès Jules Verne, considerat un escriptor visionari per la intuïció amb què va pressentir moltes de les conquestes que assoliria la ciència moderna amb el pas dels anys i pel talent amb què les va saber materialitzar en la seva obra. Durant la trobada es presentaran propostes de treball relacionades amb la recerca i l’estudi de la vida i l’obra de Verne. L’organització del Congrés és a càrrec de la Societat Hispànica Jules Verne, la Societat Catalana Jules Verne i la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT), filial de l’IEC.

 

Els seminaris acadèmics del cicle Qüestions d’estat. Reflexions per al país del futur se celebraran a l’IEC a partir del 2 d’octubre

Llengua, educació i ensenyament, cultura, ciència, societat i política, i economia són els temes de què tractaran els seminaris acadèmics que tindran lloc a l’IEC la propera tardor, en el marc del cicle Qüestions d’estat. Reflexions per al país del futur. Els seminaris, que començaran el pròxim 2 d’octubre, formen part d’un procés de reflexió acadèmica per a aportar propostes per a la Catalunya del futur, que l’IEC i Òmnium Cultural van endegar el 5 de juny amb una sèrie de debats. El procés de reflexió es clourà l’11 de desembre, en un darrer acte en què es presentaran les conclusions dels debats i dels seminaris, conclusions que després seran lliurades al Consell Assessor per a la Transició Nacional i al Parlament de Catalunya.

Piula aquesta notícia Facebook mail


Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa