Número 173
març 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Sessió de recepció de Jaume Casals com a membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC

«Un passatge entre Plató i Montaigne» és el títol del discurs d’ingrés que pronunciarà Jaume Casals com a membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC. La sessió de recepció se celebrarà el 5 de març, a les set del vespre, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut, i li respondrà Pere Lluís Font, membre emèrit de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC.

 

 

Dia Internacional de les Dones a l’IEC, 2013. «Dues cultures, tres cultures o una sola cultura?»

El Dia Internacional de les Dones a l’IEC se celebrarà enguany el 6 de març, a les set del vespre, amb el títol «Dues cultures, tres cultures o una sola cultura?». La jornada serà presentada per Dacha Atienza, cap de Col·leccions, Recerca i Documentació del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i inclourà les conferències «De la biopoesi a la metagenòmica: per a què serveix allò que investigo?», a càrrec de Mercè Berlanga, de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, i «Logos i la reflexió sobre el llenguatge: per què als filòsofs ens paguen per pensar?», a càrrec de Genoveva Martí, de la ICREA i de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. A continuació, hi haurà un col·loqui entre els assistents.

 

Carles Boix i Montserrat Guibernau parlaran sobre sobirania a l’IEC

En el marc del cicle de conferències Sobirania i drets de les nacions, organitzat per l’Institut d’Estudis Catalans, Carles Boix, professor de la Universitat de Princeton, pronunciarà el dia 11 de març, a les set del vespre, la conferència «Westfàlia, postWestfàlia i sobiranies nacionals». El dia 18 de març, també a les set del vespre, la professora de la Universitat de Cambridge Montserrat Guibernau parlarà sobre «La nació: pot sobreviure sense el seu propi estat?».

 

Presentació de l’Aula Carles Riba, de la Universitat de Barcelona i l’Institut d’Estudis Catalans

El 19 de març, a les set del vespre, es presentarà a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC l’Aula Carles Riba, de la Universitat de Barcelona i l’Institut d’Estudis Catalans. L’acte serà presidit per Salvador Giner, president de l’Institut, i Montserrat Jufresa, presidenta de la Societat Catalana d’Estudis Clàssics, filial de l’IEC. Hi assistirà Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, i hi participaran Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC; Carles Miralles, membre de la Secció Filològica de l’IEC i catedràtic de la Universitat de Barcelona, i Carles Jordi Guardiola, editor de les Cartes de Carles Riba.

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa