Número 167
agost-setembre 2012
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

La Secció Filològica de l’IEC commemora l’Any Alcover

Enguany es commemoren els cent cinquanta anys del naixement d’Antoni Maria Alcover, propulsor i primer redactor del Diccionari català-valencià-balear, recopilador de les rondalles mallorquines, president de la Secció Filològica de l’IEC i responsable del I Congrés Internacional de la Llengua Catalana de l’any 1906. Per aquest motiu, la Secció Filològica ha preparat diferents activitats, entre les quals hi ha la celebració d’una taula rodona sobre la figura d’Alcover el 13 de setembre, en el marc de la Setmana del Llibre en Català. Hi participaran Maria Pilar Perea, Joan Veny i Gabriel Janer Manila. Durant l’acte es presentarà el Portal Alcover. El 2 d’octubre és prevista també la presentació, a la Universitat de Barcelona, de la traducció al japonès d’unes rondalles d’Alcover, en què participaran Isidor Marí, president de la Secció; Maria Pilar Perea, i Ko Tazawa, traductor de l’obra.

 

L’IEC celebra l’Onze de Setembre amb un acte a la Casa de Convalescència

A més de la tradicional ofrena de flors al monument de Rafel Casanova i de l’assistència de l’equip de la Presidència de l’IEC a l’acte institucional del Parc de la Ciutadella, l’Institut d’Estudis Catalans celebrarà la diada d’enguany amb un acte a la Casa de Convalescència, seu de l’Institut. L’acte començarà a la una del migdia amb unes paraules de benvinguda del president de l’IEC, Salvador Giner, i continuarà amb un discurs del sociòleg i membre de l’Institut, Salvador Cardús. Tot seguit hi haurà un recital de poemes a càrrec de Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’IEC, i del poeta Enric Casasses. L’acte, que rep la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, inclourà l’actuació de la companyia de música i dansa Xuriach.

 

L’Institut d’Estudis Catalans inaugurarà el curs 2012-2013 el 27 de setembre

El dijous 27 de setembre, a les sis de la tarda, se celebrarà a la Sala Prat de la Riba de l’IEC la inauguració del curs 2012-2013. La conferència inaugural, titulada «I si escric llengua, veus? El dolor em trenca l’ànima. Per què vivim les llengües amb tanta passió?», serà a càrrec del filòleg Josep M. Nadal, membre de la Secció Filològica de l’IEC. L’acte inclourà un concert de Jordi Savall.
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa