Número 178
juliol-agost 2013

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

El cicle Música al claustre encara la recta final amb el concert del 19 de setembre

«Tres perfils musicals de Catalunya» és el leitmotiv de la segona edició del cicle estival Música al claustre, que se celebra els mesos de juliol i setembre i que enguany consisteix en tres concerts al claustre de la Casa de Convalescència, a més de diverses activitats al Museu de la Música de Barcelona. Els dos primers concerts del cicle es van celebrar els dies 4 i 11 de juliol, i van consistir, per una banda, en un concert de música clàssica índia i, per l’altra, en un concert de música clàssica a càrrec del violoncel·lista Pau Codina i el pianista Jean-Paul Pruna. Els assistents als concerts van poder gaudir, a més de la música, de cava i de cervesa gentilesa de Perelada i Pilsner Urquell. El 19 de setembre se celebrarà el tercer i últim concert de l’edició d’enguany, amb instruments de cobla redissenyats.

Subroto Roy Chowdhury, reconegut intèrpret de sitar indi, va inaugurar el cicle juntament amb Sandip Banerjee (tabla), el 4 de juliol. El concert, titulat Catalunya, acollida de cultures, va consistir en quatre ragues, uns modes melòdics que s’associen o bé a diversos moments del dia o bé a les diferents estacions de l’any. Les ragues que van sonar van ser «Raga Desh», «Raga de la pluja, Malhar», «Raga de mitjanit, Darbari» i «Raga Kirvani del sud de l’Índia».

L’11 de juliol es va celebrar el segon concert: Catalunya, terra de cultura. El violoncel·lista català Pau Codina i el pianista francès Jean-Paul Pruna van interpretar les peces «Suite n. 3 per a violoncel sol», de J. S. Bach; «Sonata n. 4 en do major per a violoncel i piano», de L. van Beethoven, i «Sonata n. 1 en mi menor per a violoncel i piano», de J. Brahms. El piano que va tocar Jean-Paul Pruna era l’Érard de Xavier Montsalvatge, que el Museu de la Música de Barcelona va cedir a l’IEC. Aprofitant aquesta circumstància, un dels bisos que van oferir va ser una peça del compositor català. El concert es va cloure amb una obra de Chopin.

El 19 de setembre se celebrarà el tercer i últim concert  de cicle, en què Joaquim Agulló, membre de l’Institut, presentarà la tenora i la barítona de l'IEC. Amb el títol Cataluya, tradició i innovació, el concert contindrà una mostra d’obres representatives de la música per a cobla amb la «Dansa de Castellterçol» de Joaquim Serra i la sardana «Juny» de Juli Garreta, combinades amb obres adaptades d’estils diversos com «Divertimento n. 4» de Mozart i «La platja del far» de Marcel Casellas, una suite de música tradicional amb havanera, ball pla i rebatut. Els arranjaments han estat a càrrec de Xavier Ventosa i Marcel Casellas.

Fotografies del concert Catalunya, acollida de cultures

Fotografies del concert Catalunya, terra de cultura

Notícies

* AGROFÒRUM, un impuls per al sector agroalimentari i el món rural català

* El cicle Música al claustre encara la recta final amb el concert del 19 de setembre

* La Universitat Catalana d’Estiu presenta un programa d’alt nivell acadèmic i de debat nacional

* La Societat Catalana de Sociolingüística alerta la comunitat internacional de l’ofensiva política contra l’ús del català

* Una jornada commemora el vuitè centenari de la batalla de Muret

* La Xarxa Vives d’Universitats ret homenatge a Joan Veny

* El claustre de l’IEC és l’escenari de la lectura dramatitzada d’El somni, de Bernat Metge

* L’Aula Carles Riba celebra un simposi internacional sobre la tragèdia

* La Fundació Estrella Casas lliura el seu fons a l’Institut


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa