Número 1
agost 2011

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’Institut dóna suport a la campanya «Cuina catalana, patrimoni de la humanitat: candidatura UNESCO 2013»

La presentació de la campanya, promoguda per l’Institut Català de la Cuina, es va celebrar el 14 de febrer a la tarda al Palau de la Generalitat i va ser presidida per Artur Mas, president de la Generalitat. En l’acte van intervenir Salvador Giner, president de l’IEC, que va manifestar que «la cultura culinària catalana és extraordinària i es mereix ser reconeguda internacionalment»; Pepa Aymamí, directora de la Fundació Institut Català de la Cuina; Xavier Mestres, president de la mateixa Fundació, i Antoni Riera, membre de l’IEC i col·laborador del projecte. Consulteu la intervenció d'Antoni Riera.

En la seva intervenció, Riera va destacar que «el patrimoni culinari és un patrimoni viu, que canvia sempre». En relació amb la cuina catalana, va afirmar que «té un potencial immens» i que, perquè pugui conservar la riquesa, «caldrà aprofundir en el coneixement dels plats i les pràctiques». Artur Mas, d’altra banda, va assenyalar que «és necessari que el país guanyi autoestima» en relació amb tots els sectors lligats a la cuina ―des de l’agricultura, la ramaderia i la pesca fins als centres de recerca i les universitats, passant per la indústria agroalimentària, entre altres sectors― i que aquest objectiu «no és tan lluny de la creació de riquesa».

La campanya, titulada «Tothom a taula!», es posarà en marxa el 19 de març, el dia de Sant Josep i de la crema catalana. El projecte pretén, entre altres objectius, mobilitzar la societat, la cultura i l’economia catalanes; assolir el reconeixement de la UNESCO per a la cuina tradicional catalana, i acabar d’embastar una història i cultura de la cuina catalana ben fonamentades. En el marc de la campanya, es recopilaran els receptaris històrics i investigacions sectorials que existeixin en el territori.
 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Notícies

* Commemoració del centenari de Ferran Sunyer i Balaguer

* El primer catàleg de totes les monedes de l’edat antiga a la península Ibèrica es presenta a l’IEC

* Dolors Bramon, Jordi Casassas, Joan Egea i Carles Viver passen a formar part de l’IEC com a membres numeraris

* L’IEC signa un acord de col·laboració entre les institucions culturals del Raval

* L’Institut dóna suport a la campanya «Cuina catalana, patrimoni de la humanitat: candidatura UNESCO 2013»

* Es crea el primer rànquing que permetrà analitzar l’evolució de les audiències dels mitjans digitals en català

* L’exposició «El Carxe, territori de frontera» es pot visitar a l'IEC fins al 15 de març

* L’IEC ret homenatge a Maria Aurèlia Capmany

* L’IEC recorda la figura de Joan Solà a Palma

* Joves investigadors dels Països Catalans comparteixen experiències a Palma

* Es lliuren a l’IEC els premis de la II Olimpíada de Biologia


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa