Número 235
març 2019

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Sessió en memòria de Maria Teresa Ferrer i Mallol

Dijous 21 de març va tenir lloc a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans la sessió en memòria de la Dra. Maria Teresa Ferrer i Mallol (1940-2017), que va ser presidenta de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans 2006-2014.

L’acte va comptar amb les intervencions de Joandomènec Ros i Aragonès, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Ramon Pinyol i Torrents, president de la Secció Històrico-Arqueològica, i dels medievalistes Nikolas Jaspert, Antoni Riera, Roser Salicrú (membres de l’IEC), José Vicente Cabezuelo i Carles Vela. 

Joandomènec Ros va iniciar l’acte en record de Maria Teresa Ferrer i Mallol destacant la seva fortalesa, la seva generositat i la seva capacitat de treball. «Va dirigir la Secció Històrico-Arqueològica durant molt temps» i va incidir en el fet que «va treballar fins al darrer moment, i avui presentarem dues de les publicacions que han sortit després del seu òbit i encara en sortiran més». 

Seguidament Ramon Pinyol, president de la Secció Històrico-Arqueològica, va destacar de Ferrer i Mallol «la seva implicació amb l’IEC, que va ser fortíssima» i va avançar que «avui podrem conèixer diverses facetes de Ferrer i Mallol».

Antoni Riera, vicepresident de la Secció Històrico-Arqueològica, va analitzar els inicis de la llarga i fecunda tasca investigadora de la Dra. Ferrer i Mallol i va analitzar les dues primeres dècades de la seva tasca, entre la lectura de la seva memòria de llicenciatura i de la seva tesi doctoral.

Per la seva banda, Roser Salicrú va destacar el fet que «dos anys després de la mort de la Maria Teresa siguem aquí per recordar-la i se’n puguin presentar encara dues obres diu molt de la seva manera de ser i de treballar».

Seguidament van intervenir Carles Vela, José Vicente Cabezuelo i Nikolas Jaspert. 

Cal destacar també que durant l’acte es van presentar les dues obres pòstumes de la Dra. Ferrer, com són Tractats i negociacions diplomàtiques de Catalunya i de la Corona catalanoaragonesa a l’edat mitjana. Volum 1.2. Tractats i negociacions diplomàtiques amb els regnes peninsulars i l’Àndalus. (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica; 106, 2018) i El llibre de comptes de Nicolau de Mediona (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica; 107, 2018).

Piula aquesta notícia Facebook mail


Notícies

* Commemoració del centenari de Ferran Sunyer i Balaguer

* El primer catàleg de totes les monedes de l’edat antiga a la península Ibèrica es presenta a l’IEC

* Dolors Bramon, Jordi Casassas, Joan Egea i Carles Viver passen a formar part de l’IEC com a membres numeraris

* L’IEC signa un acord de col·laboració entre les institucions culturals del Raval

* L’Institut dóna suport a la campanya «Cuina catalana, patrimoni de la humanitat: candidatura UNESCO 2013»

* Es crea el primer rànquing que permetrà analitzar l’evolució de les audiències dels mitjans digitals en català

* L’exposició «El Carxe, territori de frontera» es pot visitar a l'IEC fins al 15 de març

* L’IEC ret homenatge a Maria Aurèlia Capmany

* L’IEC recorda la figura de Joan Solà a Palma

* Joves investigadors dels Països Catalans comparteixen experiències a Palma

* Es lliuren a l’IEC els premis de la II Olimpíada de Biologia


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa