Número 229
juliol-agost 2018

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

La Nit de la Biologia reconeix els treballs que més han contribuït a les ciències biològiques

La tercera Nit de la Biologia, celebrada l'11 de juliol al paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, va lliurar els premis de la Societat Catalana de Biologia, que conté cinc categories: a la trajectòria professional, a l’article científic, a la divulgació, al jove investigador i al treball de recerca de batxillerat.

En el cas del premi a la trajectòria professional, el guardó es va concedir a l’investigador de l’ICREA Salvador Moyà-Solà, cap del Grup de Recerca de Paleoprimatologia i Paleontologia Humana de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP).

El premi a l’article científic va recaure en Ben Lehner, cap de grup al Centre de Regulació Genòmica i professor d’investigació ICREA, pel treball Transgenerational transmission of environmental information in C. Elegans.

El premi a la divulgació es va atorgar a l’equip del documental L’últim gegant d’Europa, format per Oriol Cortacans, Pere Figuerola, Jordi Portals, Arnald Viladomat, amb la participació de l’ICP, Batabat, TV3 i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

El premi al jove investigador va recaure en Verónica Lloréns Rico, de la Universitat KU Leuven (Bèlgica), pel treball Comprensió integradora de la transcripció en un model cel·lular mínim, dut a terme al Centre de Regulació Genòmica.

El premi al treball de recerca de batxillerat va ser per a Guillem Castro Bono, de l’Institut Joan Guinjoan i Gispert de Riudoms, pel treball Què s’hi amaga entre la posidònia?.

La taula presidencial de la Tercera Nit de la Biologia va comptar amb la presència de Domènec Espriu, vicerector de Recerca de la Universitat de Barcelona; Albert Barberà, director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Montserrat Corominas, presidenta de la Societat Catalana de Biologia, i Pilar Solanas, cap del departament de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.

La Nit de la Biologia és la iniciativa amb què la Societat Catalana de Biologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, vol celebrar —conjuntament amb la comunitat científica, els socis i el públic en general— els avenços acomplerts durant l’any en curs pels professionals i estudiosos de les ciències biològiques del territori de parla catalana. 

Notícies

* La relació de Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans, en una exposició a la Casa de Convalescència

* La Nit de la Biologia reconeix els treballs que més han contribuït a les ciències biològiques

* Homenatge a Josep M. Llompart, l’escriptor i l’activista polític i cultural

* El pare Josep Massot, Medalla d’Honor de la Xarxa Vives

* L’IEC, membre del Patronat d’Honor del Centenari de l’Euskaltzaindia

* Universitat Catalana d’Estiu, a Manresa

* L'IEC lamenta la mort d'Eva Serra i Joaquim Garriga, membres de la Secció Històrico-Arqueològica

* Cicle Música al claustre de l’IEC

* Christer Laurén, membre corresponent de l’IEC, guardonat amb el 28è Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística

* Josep Cruanyes i Joan Viñas, distingits amb la Creu de Sant Jordi 2018

* Andreu Casero, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, guanya la segona edició del premi de recerca de l’AMIC


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa