Número 198
maig 2015

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

La Societat Catalana de Matemàtiques, vint anys fomentant el gust per les matemàtiques entre els joves

La filial de l’IEC va lliurar el 26 de maig, al Paranimf de la Universitat de Barcelona (UB), els premis de la XX Prova Cangur de Matemàtiques. En l’acte, presidit per Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, hi van intervenir Dídac Ramírez, rector de la UB; Joaquim Agulló, vicepresident de l’IEC, i Xavier Jarque, president de la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM). Els alumnes guardonats amb els primers premis són els següents: en el nivell de tercer d’ESO, Enrique Ji (Escola Pia de Vilanova i la Geltrú), Marta Masramon (John Talabot, Barcelona) i Miquel Martínez de Morentin (Súnion, Barcelona); en el nivell de quart d’ESO, Jan Olivetti Auladell (La Farga, Sant Cugat del Vallès); en el nivell de primer de batxillerat, Jordi Castellví Foguet (Aula Escola Europea, Barcelona), i en el nivell de segon de batxillerat, Genís Guillem (Aula Escola Europea). Podeu consultar la llista completa dels alumnes premiats en aquest enllaç.

Agulló va felicitar els alumnes participants i les famílies, així com els professors, que «han sabut despertar l’interès per les matemàtiques entre els seus alumnes». La consellera d’Ensenyament va lloar, també, la tasca dels professors, i va assenyalar la necessitat de fomentar l’interès per les matemàtiques: «Necessitem més alumnes compromesos amb la ciència i la tecnologia». El rector de la UB va destacar el mèrit d’organitzar, amb èxit, vint edicions de la prova, en la qual el nombre de participants s’ha anat incrementat sensiblement: en la primera edició, hi van participar 1.313 alumnes; enguany, prop de vint-i-cinc mil alumnes de Catalunya, Andorra i la Franja de Ponent; cinc mil del País Valencià, i prop de cinc mil de les Illes Balears. A Catalunya, els alumnes inscrits procedien de sis-cents cinquanta-un centres, que són més del 50 % dels centres d’ensenyament secundari.

La SCM convoca, des del 1996, la Prova Cangur de Matemàtiques, una activitat de divulgació de les matemàtiques adreçada als alumnes d’entre tercer d’ESO i segon de batxillerat que se celebra simultàniament en un total de cinquanta-tres països d’Europa, Àsia i Amèrica. La filial de l’IEC és qui organitza la prova a Catalunya, Andorra i la Franja de Ponent; a les Illes Balears i al País Valencià, tot i que la prova se celebra sota els auspicis de la SCM, l’organització és a càrrec de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX i la Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi, respectivament. La XX Prova Cangur de Matemàtiques rep subvencions de la Fundació Catalunya-La Pedrera i de la Fundació Privada Cellex.

Piula aquesta notícia Facebook mail


Notícies

* Un estudi sobre la pervivència de la identitat catalana projecta Catalunya al món

* El llibre La Franja de Ponent: aspectes històrics i jurídics es presenta a l’IEC

* Es denuncia la negativa del Govern espanyol a incloure el català en les proves d’accés a l’advocacia

* La Societat Catalana de Matemàtiques, vint anys fomentant el gust per les matemàtiques entre els joves

* Dues-centes persones participen en les Quartes Jornades sobre Gestió de la Informació Científica a l'IEC

* El Fons Estanislau Tomàs. La Farga Catalana, llegat a l’IEC

* La Societat Catalana de Tecnologia, guardonada amb el Premi Manel Xifra Boada

* Es clou un procés participatiu de tres anys de durada en relació amb el model urbanístic i territorial de Catalunya, liderat per la SCOT

* Montserrat Aguadé pronuncia el discurs de presentació com a membre de la Secció de Ciències Biològiques

* Folch, Wagensberg i Estupinyà debaten sobre ciència a l’IEC

* El paper de la carn en l’alimentació s’estudia i debat en una jornada que reuneix científics i professionals del sector

* L’IEC i la Institució de les Lletres Catalanes recorden Eugeni d’Ors amb una jornada d’estudi


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa