Número 187
maig 2014
ISSN 2013-4630
Seguiu-nos a Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia premia la Secció de Filosofia i Ciències Socials

El Mercat de la Concepció de Barcelona va acollir el 5 de maig l’acte de lliurament dels XII Premis Nacionals de Gastronomia, que cada any concedeix l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i que reconeix el millor restaurant, el millor cuiner jove i emprenedor, i el millor esdeveniment relacionats amb la gastronomia catalana. Dins el cartell dels Premis, hi ha el Premi Especial de l’Acadèmia, que enguany ha estat per a la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut. El Premi reconeix la tasca que des de fa anys realitza la Secció, en col·laboració amb l’Acadèmia, en l’estudi i la promoció de la gastronomia com a activitat econòmica i patrimoni cultural del país.

El president de la Secció, Josep González-Agàpito, va recollir el Premi, que li va entregar l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i va oferir un discurs en nom dels premiats. En els últims anys, la Secció ha establert una col·laboració amb l’Acadèmia Catalana de Gastronomia que s’ha concretat en l’organització i el desenvolupament de diversos actes al voltant de la gastronomia, en les seves vessants culturals i econòmiques. El darrer d’aquests actes va tenir lloc a l’IEC el 25 de novembre passat i va consistir en un simposi dedicat a analitzar la projecció dels grans restaurants en el territori i l’impacte que tenen en el turisme gastronòmic.

Els altres premis concedits per l’Acadèmia són el Premi al Restaurant de l’Any per a Ramon Freixa; el Premi al Cuiner Jove i Emprenedor per a Harry Wieding i Nico Cabañas; el Premi al Professional de l’Any per a Ferran Centelles, i el Premi a l’Esdeveniment Gastronòmic de l’Any per a la iniciativa Mercat de Mercats.
 

 Recull de premsa

Piula aquesta notícia Facebook mail


Notícies

* L’IEC i Òmnium lliuren al Parlament el document Qüestions d’estat. Reflexions per al país del futur

* Nicolau Dols i José Enrique Gargallo, nous membres de la Secció Filològica

* L’Institut ingressa a l’ALLEA, la federació europea d’acadèmies de ciències i humanitats

* El 6 de juny, eleccions a la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans

* L’Acadèmia Catalana de Gastronomia premia la Secció de Filosofia i Ciències Socials

* Es lliuren els premis de la XIX Prova Cangur de Matemàtiques, en la qual van participar vint-i-tres mil alumnes

* L’ús dels termes amb finalitats ideològiques, a debat

* El lingüista Josep Roca-Pons, homenatjat a l’IEC amb motiu del centè aniversari del seu naixement

* L’IEC i el Centre Internacional de Música Antiga Fundació Privada signen un conveni de coŀlaboració

* El Centre de Recerca Matemàtica celebra el trentè aniversari amb un acte acadèmic a l’IEC

* Els experts analitzen la convivència lingüística a la Catalunya del futur

* La SCHCT posa en marxa quatre itineraris urbans sobre la vinculació de Barcelona a la ciència

* La Secció de Filosofia i Ciències Socials visita el Centre d’Estudis Demogràfics

* L’evolució històrica de la universitat a Catalunya i la seva projecció de futur centren un simposi a l'IEC


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

D’acord amb la Llei 34/2002 (LSSI) i la Llei orgànica 15/1999 (PDCP) podeu Subscriure-us o Donar-vos de baixa