dimarts

1

febrer


8.30 h

 

IEC

8.30 h

L’associació Young IT Girls i AMIT-Cat, l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues de Catalunya, uneixen esforços per organitzar un nou congrés basat en les STEM que, en la primera edició, se centrarà en l’enginyeria.  L’objectiu de la Jornada STEM: Visibilitzem l’Enginyeria serà donar a conèixer la feina que fan científiques i tecnòlogues catalanes en l’àmbit de les STEM i, alhora, donar una oportunitat als assistents per generar complicitats, xarxes de col·laboració i aprenentatge.

En la jornada participaran com a ponents l’enginyera industrial Alícia Casals, l’enginyera informàtica Núria Castell-Ariño i l’enginyera biomèdica Judit Giró. Casals i Castell-Ariño representaran el vessant acadèmic de l’enginyeria, i Giró explicarà la seva experiència en la indústria amb l’exemple de The Blue Box. La jornada es completa amb una taula rodona amb Estrella Montoliu, Imma Estrada i Karina Gibert.

«Hi ha moltes iniciatives STEM, però l’efecte és molt lent i encara hi ha poques noies als estudis tècnics», reconeix Dueso, que és optimista i creu que el resultat de totes les iniciatives STEM actuals es veurà els pròxims anys perquè moltes van dirigides a estudiants d’ESO i Batxillerat. En aquest cas, es dirigeixen a tot tipus de públic però sobretot a enginyers i enginyeres joves que estudien o que han estudiat alguna enginyeria. A més, volen aprofitar les inscripcions per fer una petita recerca i descobrir el motiu pels quals homes i dones es decideixen a assistir a congressos on només hi ha dones. «Normalment hi ha més públic femení que masculí ꟷdiu Duesoꟷ, i volem saber per què.» 

La Jornada STEM inclou una petició de resums perquè investigadores tant de l'àmbit de la recerca com industrial presentin els seus treballs. 

Organitza: 


Agenda

dijous

30

juny
 

12 h

dilluns

4

juliol
 

18.30 h

dilluns

4

juliol
 

9.30 h

dimarts

5

juliol
 

9 h

divendres

8

juliol
 

9 h

dimarts

12

juliol
 

12 h

dijous

14

juliol
 

19 h

dijous

21

juliol
 

9 h