dimarts

26

novembre


9 h

 

Sala Prat de la Riba de l’IEC

9 h

En l’última dècada, les poblacions d’insectes pol·linitzadors han disminuït. Les possibles conseqüències d’aquest fenomen en el benestar humà han estat àmpliament cobertes en els mitjans de comunicació. Sovint, aquesta informació se centra en una sola espècie, l’abella de la mel, i representa un escenari força dramàtic pel que fa als serveis de pol·linització i a la producció d’aliments.

En aquesta jornada volem trencar alguns mites al voltant del tema de la desaparició de les abelles. Volem proporcionar una visió general de l’estat de la situació i de les tendències en les poblacions de pol·linitzadors. Així mateix, volem desgranar els principals factors responsables d’aquesta davallada, com són el canvi d’ús de la terra, la intensificació agrícola, l’ús de pesticides o el canvi climàtic. La disminució de pol·linitzadors és clarament el resultat d’una combinació complexa de factors, alguns dels quals no són prou coneguts i requereixen més coneixement. Tot i això, tenim prou informació per a començar a implementar mesures per a revertir les tendències negatives de la població observades durant el darrer segle i mitigar l’impacte d’aquesta disminució.

En la XVI Jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) discutirem i reflexionarem obertament sobre aquests desafiaments, coneixerem persones expertes de centres de recerca, entitats i administracions que han hagut de fer-hi front i aprendrem entre tots pràctiques o estratègies que poden ajudar a revertir la situació.

Consulteu el programa complet aquí.
 

Organitza: 


Agenda

divendres

10

febrer
 

9.30 h

dilluns

13

febrer
 

19 h

dilluns

13

febrer
 

De 17 a 19.45 h

dimecres

15

febrer
 

19 h

dimecres

1

març
 

18.30 h

dijous

15

juny
 

divendres

16

juny
 

dissabte

17

juny