Butlletí 7, març 2010

Benvolguts companys i amics,

Aquest mes llancem el seté butlletí.

Mica en mica intentem que el butlletí sigui una eina útil i eficaç que vagi mostrant totes les activitats que s'han fet i que estàn per fer. Però el NotICEA també es construeix amb la vostra col·laboració, la de tots els socis i interessats.

Per això, us animem a que feu qualsevol aportació que creieu que pot ser d'interés de tothom, i ens ajudi a fer del NotICEA una plataforma consolidada per a tots nosaltres.

Us recordem, doncs, que al final del butlletí hi trobareu l'adreça electrònica de la bústia per a fer-nos arribar tots els vostres suggeriments i col·laboracions.

El Comitè de Publicacions

ÍndexQuè farem

Vint-i-cinquena jornada a Prada de Conflent

Agost del 2010. Organitzada per la Secció de Viticultura i Enologia.

Aquest any ja en farà vint-i-cinc que celebrem la tan esperada Jornada a Prada. Per aquest motiu tan especial enguany estarà dedicada a preguntar-nos "On som després de 25 anys de Jornades d'agricultura a Prada?"

Esperem que us animeu tots a venir!


El racó de Fra Agustí

No us penseu pas que ens haviem oblidat d'aquest racó tan especial per a tots nosaltres!
Sempre l'hem tingut present, i després d'un cert temps decidim treure una mica la pols per a recuperar fragments d'aquest clàssic llibre que parla sobre l'art de l'agricultura i la ramaderia de les nostres terres.    

Veure l'article


Coneguem-nos

Aquesta vegada per l'entrevista hem pensat amb el  nostre amic i company Josep Maria Espelta, coordinador de la secció de Protecció vegetal de la ICEA. Pensar en ell, és sinònim de dinamisme, activitat, alegria... i més coses!
Degut al temps que porta dinamitzant la seva secció (70 tertúlies!) hem cregut molt oportú demanar-li que ens expliqui una mica de la seva vida. Sempre disposat a col·laborar i donar-nos un cop de mà... t'ho agraïm.

Què hem fet

Jornades

Seguint les petjades de la varietat Sumoll

11 de març de 2011, El Penedès
Organitzat per la Secció de Viticultura i Enologia

Trobada que va significar ser una pre-jornada per a una pròxima data definitiva que se celebrarà el proper any també al Penedès, i on es tracta d'aprofundir en aquesta varietat de vi antiga i autòctona però que pretén cercar un camí d'innovació. + info


Tast sobre: "Els vins de la Catalunya Nord"

20 d'abril de 2010, a l'Institut d'Estudis Catalans
Organitzat per la Secció de Viticultura i Enologia

Una trobada per conèixer les propietats d'uns vins ben característics, i tot i tenir influència de França, poder descobrir els lligams que sempre han mantingut amb els vins de casa nostra. + info


Primeres Jornades d'agricultura ecològica i agroecologia

13 i 14 de maig de 2010, a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona, Castelldefels.
Organitzades pel Grup d'Agroecologia de l'ESAB.

Amb un éxit rotund, les primeres jornades d'agricultura ecològica de les que esperem que en siguin moltes més, van comptar amb la participació d'un gran nombre de professionals en aquest sector. Poder conèixer de primera mà els avantatges que aquesta agricultura pot representar per el món en que vivim, i també les dificultats ens que els productors es troben pot ajudar-nos a entendre millor aquest model de vida. + info
Entre les activitats que van tenir lloc destaquem les conferències de Mariano Bueno i Julio C. Tello, a més a més de la presentació del col·lectiu de "Les Refardes". De les quals us facilitem material.Punt de trobada per a la reflexió sobre Territori i el Patrimoni Rural. Estratègies i coordinació

3 de juny de 2010, a Vilafranca del Penedès.
Organitzada per la Secció d'Història Rural.

El que va ser la primera jornada per debatre sobre el territori i el patrimoni rural, va resultar un interessant punt de trobada entre profesionals de diferents sectors amb punts de vista diversos per mirar de discutir sobre la necessitat de preservar una Catalunya rica en espais rurals i patrimoni
+ info
Entre d'altres, va ser destacable la conferència de Valentí Gual, i les presentacions de Xosé A. Amesto López i Lourdes Viladomiu.
Sortides i visites

Excursió de pràctiques de la secció d'Ornamentals de les Monografies de Paisatgisme i Jardineria

Abril de 2010
Organitzada per la Secció d'Ornamentals amb la col·laboració de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona, el Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya i l'Escola de Capacitació Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners.
Dins de la vint-i-cinquena edició de les Monografies de Paisatgisme i Jardineria es va realitzar una sortida de camp per veure i conèixer in situ part dels temes que s'havien parlat als cursos, de la mà de professors, tècnics i professionals. + info


De la recerca alimentària al vi del Bages

2 de juny de 2010, visita al centre Alicia de Sant Benet de Bages, en plena activitat, i a la cooperativa d'Artés i al Celler Masies d'Avinyó, de la Denominació d'Origen Bages.
Organitzada per la Secció de Viticultura i Enologia.

La sortida va resultar ser tot un éxit amb un programa molt interessant. fotos


Les tertúlies

Les tertúlies de la Secció de Protecció Vegetal

Les tertúlies de la Secció de Protecció Vegetal de la ICEA es fan tots els primers dilluns de cada mes, a les set del vespre, sempre que no s'escaiguin en dia festiu.

Hem de felicitar tots a la Secció de Protecció Vegetal i en especial al seu coordinador, en Josep Maria Espelta, per haver celebrat la seva 70a tertúlia! Tot un èxit! Relació de totes les tertúlies fetes fins ara


Les tertúlies de la Secció d'Estudis Rurals

Amb aquests sopars tertúlies, des de la Secció d'Estudis Rurals pretenem motivar les trobades i l'intercanvi d'opinions. Els nostres contertulians convidats ens permeten mantenir el lligam entre la teoria i la pràctica. Relació de les tertúlies fetes

Ens reunim un dimarts al mes, a les vuit del vespre, al restaurant Antic Forn.
Us animem a venir i opinar!
Si voleu rebre puntualment la convocatòria, feu-nos arribar la vostra adreça a gemma.frances@uab.cat amb l'assumpte: «Vull rebre convocatòries».

Si teniu propostes interessants envieu-les a icea@iec.cat!